Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

ABD Dışişleri Bakanı Blinken’a Senato’da sert protesto: Ellerinde kan var, katil!

ABD Dışişleri Bakanı Blinken’a Senato’da sert protesto: Ellerinde kan var, katil!


ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Senatoda İsrail ve Ukrayna’ya yardımları da kapsayan 106 milyar dolarlık yardım paketi talebi için yapılan toplantıda, İsrail’in Gazze saldırıları nedeniyle protesto edildi. Bir protestocu Blinken’e, “Ellerinde kan var, katil!” diye bağırdı.

Geçtiğimiz haftalarda İsrail’e destek ziyaretinde bulunan Antony ​​​​​​​Blinken, ABD Savunma Bakanı Llyod Austin ile Senato Ödenek Komitesi’nde, Biden yönetiminin 106 milyar dolarlık yardım talebi için hazır bulundu. Komite önünde konuştuğu sırada oturuma katılan protestocuların sert tepkisiyle karşılaştı. Filistin’e destek veren savaş karşıtı protestocular Blinken’in sözünü bir kaç kez sloganlarla kesti.

Ellerinde savaş karşıtı pankartlarla “Gazze halkına yönelik soykırımı desteklemeyi bırakın”, “Gazze’de katliamı durdurun”, “Gazze’de çocukları kurtarın” ve “Şimdi ateşkes” şeklinde ayağa kalkarak slogan atan protestocular, kolluk gücüyle salondan dışarı çıkarıldı. Protestocuların ellerini sahte kanla boyadıkları görüldü.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version