Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

A Milli Takım, Galler karşısına grubu lider bitirmek için çıkıyor


Teknik direktör değişikliğine giderek üst üste Hırvatistan ve Letonya’yı gol yemeden yenen ve Euro 2024 Avrupa Şampiyonası’na katılmayı garantileyen Türk Milli Takımı, özel maçta konuk olduğu Almanya’yı da 3-2 mağlup ederek gözünü D Grubu’ndaki son sınav olan Galler maçına çevirdi.

A Milli Takım, bu gece Türkiye saati ile 22.45’te ilk ikiyi hedefleyen Galler’in konuğu olacak. Cardiff City Stadyumu’ndaki mücadeleyi Sloven hakem Matej Jug yönetecek. A Milli Takım, istediği sonucu alırsa, tarihinde ilk kez eleme maçlarını lider tamamlayacak. Önümüzdeki yaz Almanya’nın ev sahipliği yapacağı büyük organizasyona lider gitmek, daha kolay rakiplerle karşılaşmak açısından da önemli.

GALLER’İN LİDERLİK ŞANSI KALMADI, HIRVATİSTAN UMUTLANDI

Türkiye, özel maçta Almanya’yı Berlin’de 3-2 mağlup ederken; aynı gün D Grubu’nda iki maç vardı. Grupta ilk ikiye girme hedefi olan ve matemetiksel olarak liderlik ihtimali de bulunan Galler, Ermenistan deplasmanında 1-1 berabere kalarak Almanya’ya gitme umutlarını azalttı. Bu beraberlikle Galler’in liderlik şansı kalmazken; Letonya’yı deplasmanda 2-0 yenen Hırvatistan, hem ilk ikiye girme hem de grubu lider tamamlama şansını artırdı.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version