Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

38. GÜN | Elektrik yok; Şifa Hastanesi’nde 3 günde ölenlerin sayısı 32’ye çıktı

38. GÜN | Elektrik yok; Şifa Hastanesi’nde 3 günde ölenlerin sayısı 32’ye çıktı


İsrail’in abluka altına aldığı ve elektriğini kestiği El Şifa Hastanesi’nde bulunan Gazze Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref El Kudra, son üç günde üçü yeni doğmuş bebek olmak üzere 32 hastanın hayatını kaybettiğini söyledi. Hastanede hali hazırda 650 hasta olduğu belirtiliyor. 

İsrail, işgal etmeye çalıştığı Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarını havadan ve karadan aralıksız sürdürüyor. Gazze’deki hükümete göre, İsrail’in saldırılarında ölenlerin sayısı 11 bin 100’ü aştı. İsrail ise 7 Ekim’den bu yana 43’ü Gazze Şeridi içindeki çatışmalarda olmak üzere 361’i asker 1200 İsraillinin öldüğünü, 5 bin 132 kişinin yaralandığını duyurdu.

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı ise Şifa Hastanesi’nin avlusunda yüzlerce cesedin biriktiğini söyledi. Hastanede en az 650 hasta bulunduğu aktarıldı. El Şifa Hastanesi’nde bulunan Gazze Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref El Kudra, hastanenin kuşatılması ve elektrik kesintisi nedeniyle son üç gün içinde üçü yeni doğmuş bebek olmak üzere 32 hastanın öldüğünü söyledi. Kudra, “Tanklar hastanenin önünde. Tam abluka altındayız. Kuşatıldık ve bir ölüm çemberinin içindeyiz.” dedi.

Reuters’in haberine göre hastanedeki cerrah Dr. Ahmed El Mokhallalati ise “Su tanklarını bombaladılar, su kuyularını da bombaladılar, oksijen pompasını da bombaladılar. Hastanedeki her şeyi bombaladılar. O yüzden zar zor hayatta kalıyoruz. Herkese söylüyoruz, hastane tedavi için güvenli bir yer değil. Hastaları burada tutarak onlara zarar veriyoruz.” diye konuştu.

300 litre yakıt hastaneye 30 dakika ancak yeter!

İsrail sivillere bölgeyi terk etmelerini, sağlık görevlilerine de hastaları başka yerlere göndermelerini söyledi. İsrail, bebekleri yenidoğan koğuşundan tahliye etmeye çalıştığını ve hastane girişindeki acil durum jeneratörlerine güç sağlamak için 300 litre yakıt bıraktığını ancak tekliflerin Hamas tarafından engellendiğini söylüyor.

Eşref El Kudra, 300 litrenin hastaneye sadece yarım saat yeteceğini ve Şifa’nın Kızıl Haç veya uluslararası bir kuruluş tarafından sağlanan günde 8.000-10.000 litre yakıta ihtiyacı olduğunu söyledi. 

İsminin açıklanmasını istemeyen İsrailli bir yetkiliye göre ise yalnızca acil servisin çalışır durumda olması nedeniyle 300 litre yakıt birkaç saat yetebilir.

 

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version