Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

33. GÜN | Gazze’de ölü sayısı 10 bin 569’a yükseldi; 4 bin 324’ü çocuk

33. GÜN | Gazze’de ölü sayısı 10 bin 569’a yükseldi; 4 bin 324’ü çocuk

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayı’nın 7 Ekim sabahı İsrail’e başlattığı “Aksa Tufanı” operasyonun ardından kapsamlı bir saldırı başlatarak Gazze Şeridi’ne bomba yağdıran İsrail’in saldırıları sonucu 10 bin 569 sivil hayatını kaybetti.

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el Kudra, düzenlediği basın toplantısında, İsrail’in saldırıları sonucu 4 bin 324’ü çocuk olmak üzere 10 bin 569 Filistinlinin öldürüldüğünü söyledi. İsrail’in son 24 saatte gerçekleştirdiği 27 saldırıda 241 kişinin daha hayatını kaybettiğine dikkat çeken Kudra, Gazze Şeridi’nde 7 Ekim’den bu yana ölenlerin sayısının 4 bin 324’ü çocuk, 2 bin 823’ü kadın olmak üzere 10 bin 569’a çıktığını belirtti.

Hayatını kaybedenlerin yüzde 49’unun İsrail ordusunun ‘güvenli bölge’ olarak ettiği bölgelerde öldüğüne dikkat çeken Kudra, İsrail’in şu ana kadar 120 sağlık tesisini hedef aldığını kaydetti.

Hastanelerde sadece acil servislerin yanı sıra yoğun bakım ve ameliyat odaları için jeneratörlerle elektrik vermeye çalıştıklarını söyleyen Kudra, “İşgalci İsrail’in hastanelere yönelik tehdidi artarak devam ediyor. Rantisi Çocuk Hastanesi’nin tahliyesine ilişkin talebini de ısrarla sürdürerek yerinden edilen binlerce hasta ve yaralının hayatını tehlikeye atıyor” ifadelerini kullandı.

Birleşmiş Milletler ve Uluslararası Kızılhaç Komitesi’nden İsrail tehditlerinin önüne geçmeleri için hastanelerde varlıklarını göstermeleri çağrısında bulunan Kudra, tıbbi malzeme ve akaryakıt girişi için Gazze Şeridi’ne acil güvenli insani koridorun açılması talebinde bulundu.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version