Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Yunanistan’da Volos Belediye Başkanı, sel mağduruna tokat attı

Yunanistan'da Volos Belediye Başkanı, sel mağduruna tokat attı


Yunan medyasında yer alan habere göre, ikinci kez sel felaketiyle karşı karşıya kalan Volos kentinin Belediye Başkanı Ahileas Beos, sel mağduru bir kişiye tokat attı. Alli Meria bölgesinde toplanan bölge sakinleri gelen ekiplerin köylerini merkeze bağlayan çökmüş bir yolu onarmak amacıyla bir dereyi geçici olarak molozlarla kapatmasını protesto ediyordu. Bu sırada bir bölge sakini ile Beos arasında önce sözlü tartışma yaşandı. Tartışmanın büyümesinin ardından Beos’un söz konusu kişiye tokat attığı görüldü. Mağdurun, belediye başkanı arkasını dönüp kafasına vurmadan önce “Sana oy veren elim kesilsin” ve “Defol git kabadayı” diye bağırdığı duyuldu.

Beos, olayın sosyal medyada büyük yankı uyandırmasının ardından yaptığı açıklamada, “Verdiğim tepki, bir ay boyunca uykusuz kalmamın sonucudur” dedi.Eski bir koruma görevlisi ve bir futbol kulübünün sahibi olan Ahileas Beos, 2014 yılından bu yana Volos’u yönetiyor. Yunan medyasındaki haberlere göre Belediye Başkanı ayrıca polise, restorasyon çalışmalarını engelledikleri gerekçesiyle tüm protestocuları tutuklama ve hapse atma talimatı vererek “Her kim kamu çalışmalarını engellerse hapse girecek” diye tehdit etti.

NE OLMUŞTU?

28 Eylül’de yaşanan ikinci sel felaketi, Tesalya bölgesini etkileyerek özellikle Volos, Pilio, Larisa ve Farsala gibi yerleşim yerlerinde ciddi hasarlara yol açmıştı. Birçok ev, iş yeri, tarım arazisi ve yol sular altında kalarak zarar görmüş, heyelanlar nedeniyle birçok yol da trafiğe kapatılmıştı. Yoğun yağış nedeniyle Volos’un büyük bir kısmına elektrik verilememişti. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version