Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Yunanistan güvenlik endişeleri nedeniyle ülkenin en büyük stadyumunu kapattı

Yunanistan güvenlik endişeleri nedeniyle ülkenin en büyük stadyumunu kapattı


Yunanistan, 2004 Atina Olimpiyat Oyunları için inşa edilen ve mimari açıdan bir dönüm noktası olan çelik kubbesinin sağlamlığına ilişkin endişeler nedeniyle ülkenin en büyük spor stadyumunu kapattı. 70 bin kişilik Olimpiyat Stadyumu yıl boyunca UEFA Şampiyonlar ligi de dahil olmak üzere önemli spor etkinliklerine ve kapalı gişe konserlere ev sahipliği yapıyor.

TÜM ETKİNLİKLER SÜRESİZ DURDURULDU

Stadyum yetkilileri cuma günü yaptıkları açıklamada, yapılan bir araştırma sonucunda stadyumun çatısının ve yakınlardaki bisiklet pistinin “yasal olarak izin verilen statik yeterlilik seviyelerini karşılamadığının” tespit edilmesi üzerine tüm etkinliklerin süresiz olarak durdurulacağını açıkladı. Olimpiyat Stadyumu ve bisiklet pisti Yunanistan’ın 250 dönümlük en büyük spor kompleksi olan Atina Olimpik Atletizm Merkezi’nde (OAKA) yer alıyor. 2004 Olimpiyat Oyunlarına ev sahipliği yapan OAKA, o tarihten bu yana giderek kötüleşiyor. Pazar günü aralarında Yunanistan Olimpiyat Komitesi’nin de bulunduğu spor yetkilileriyle bir araya gelen Yunanistan Spor Bakanı Yiannis Vroutsis, tesislerin kapatılması kararının “acı verici” olduğunu ve “Yunan sporunun kalbinin attığı yer” için en iyi çözümü bulmaya çalıştıklarını söyledi. İlk olarak 1982 yılında inşa edilen Olimpiyat stadyumunun ünlü kubbesi, New York’ta 11 Eylül saldırılarının ardından Dünya Ticaret Merkezi alanında inşa edilen “Oculus” adlı ulaşım merkezini de tasarlayan ödüllü İspanyol mimar Santiago Calatrava tarafından tasarlanmıştı.

MUHALEFET VE HÜKÜMET ARASINDA STADYUM ATIŞMASI

Temmuz ayında ikinci bir dört yıllık dönem için seçilen muhafazakar hükümet, Olimpiyat kompleksinin harap durumu nedeniyle eleştirilere maruz kalmıştı. Hükümet 2021 yılında kompleksi yenileme sözü vermiş ve tesislerin durumunun incelenmesi talimatını vermişti. Ana muhalefetteki Syriza’nın (Radikal Sol İttifak) kısa süre önce seçilen yeni lideri Stefanos Kasselakis, eski adı Twitter olan sosyal medya platformu X’te yer alan bir videoda kubbeyi “her düzeyde çökmekte olan bir ülkenin sembolü; her şeyi ve herkesi kaderine terk eden bir devlet” olarak nitelendirdi. Hükümet sözcüsü Pavlos Marinakis ise bugün günü düzenlediği basın toplantısında hükümeti savunarak “Bu tesisleri değerlendirme kararı alan Başbakan Miçotakis hükümeti, muhalefet tarafından suçlanıyor” ifadelerini kullandı. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version