Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Yasayı yok sayıyorlar; Tercanlıoğlu’nun tutukluluğuna yapılan itiraz reddedildi!

Tutuklanan anne ve babanın 3 aylık Enis bebeğe vedası yürekleri burktu


Üç aylık bebeği olan Sümeyye Tercanlıoğlu’nun tutuklanmasına yapılan itiraz reddedildi. Trabzon Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi, Edirne merkezde yakalanan ve eşiyle birlikte cezaevine gönderilen Sümeyye Tercanlıoğlu’nun tutuklanmasında ‘yasaya aykırı bir husus bulunmadığını’ savundu.

5275 sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun’unun 16. Maddesinin 4. Fıkrasına göre, “Hapis cezasının infazı, gebe olan veya doğurduğu tarihten itibaren altı ay geçmemiş bulunan kadınlar hakkında geri bırakılır.”

Söz konusu madde uyarınca yeni doğum yapmış bir annenin doğumdan hemen sonra cezaevine konulması hukuka aykırı. Ancak konu Hizmet Hareketi’ne mensup olduğu ileri sürülen insanlar olduğunda Türkiye’deki mahkemeler mevcut kanunları bile uygulamıyor.

📹 ÜÇ AYLIK ENİS BEBEĞİN ANNE VE BABASI TUTUKLANDI

🔴 Dosyaları Yargıtay’da olan Zarif-Sümeyye Tercanlıoğlu çifti, dün akşam Edirne’de tutuklandı. 3 aylık Enis bebek, teyzesine teslim edildi. Anne Sümeyye Tercanlıoğlunun bebeğine vedası yürekleri burktu… pic.twitter.com/BgnbtIw1ua

— Tr724 (@Tr724) October 8, 2023

Sümeyye Tercanlıoğlu, Himet Hareketi’ne üye olmak suçlamasıyla yargılandığı davadan beraat etmiş ancak Trabzon Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi tarafından 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Eşiyle birlikte gittiği Edirne’de gözaltına alınan Tercanlıoğlu, 3,5 aylık bebeği olmasına rağmen tutuklanmıştı.

Hizmet Hareketi’ne mensup olmakla suçlanan ve hakkında soruşturma açılan insanların Edirne’ye gitmesi bile fiilen yasak! Anayasa’daki ‘seyahet özgürlüğü’ de yok sayılıyor.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version