Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Venedik’te turistleri taşıyan otobüs üst geçitten düştü: 4’ü çocuk 21 kişi öldü

Venedik'te turistleri taşıyan otobüs üst geçitten düştü: 4'ü çocuk 21 kişi öldü


Otobüs bir bariyeri aşarak Venedik’e bir köprüyle bağlı olan Mestre bölgesindeki demiryolu raylarının yakınına düştü. Şehir valisi Michele Di Bari, ölenler arasında beş Ukraynalı, bir Alman ve İtalyan şoförün bulunduğunu söyledi. Venedik Belediye Başkanı Luigi Brugnaro “büyük bir trajedi” yaşandığını söyledi. Sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada “Kıyamet gibi bir manzara, söyleyecek söz yok” ifadelerini kullandı.

BEŞİ AĞIR 18 YARALI

Dördü çocuk 21 kişinin öldüğü kazada, beşi ağır olmak üzere 18 kişi daha yaralandı. İçişleri Bakanı Matteo Piantedosi ölü sayısının artabileceğini söyledi. Otobüsün turistleri Venedik ile yakındaki Marghera bölgesindeki bir kamp alanı arasında götürmek üzere kiralandığı düşünülüyor. Olay otobüsün turistleri kamp alanına geri götürdüğü sırada meydana geldi. Acil servisler, aracın 10 metreden daha fazla yükseklikten düştüğünü söyledi. Kaza sonrasında bölgede araç ve demir yolu trafiği durduruldu.

İtalyan basınındaki bazı haberlerde otobüsün LNG ile çalıştığını ve elektrik hatlarına düşerek alev aldığını söylüyor.Kurbanların ailelerine destek sağlamak amacıyla yakındaki bir hastanede psikolog ve psikiyatristlerin görev yaptığı bir kabul noktası oluşturuldu. İtalya Başbakanı Giorgia Meloni gelişmeleri takip ettiğini söyledi ve başsağlığı diledi. Meloni “Düşüncelerimiz kurbanlar, aileleri ve arkadaşlarıyla birlikte” dedi.

2013 yılında İtalya’nın güneyindeki Monteforte Irpino kasabası yakınlarında bir yolcu otobüsünün viyadük üzerinde kontrolünü kaybetmesi sonucu 38 kişi ölmüştü. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version