Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Türkiye’nin saldırıları Avrupa’da protesto edildi


HABER MERKEZİ – Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırıların protesto edildiği Avrupa’daki eylemlerde, mücadele çağrısı yapıldı. 

Türkiye’nin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırıları Avrupa’nın birçok kentinde protesto edildi. İsviçre’nin Zurih, Luzern ve Bellinzona kentlerinde, Türkiye’nin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırılara karşı eylemler düzenlendi. 

 

ZURİH 

 

Beritan Kadın Meclisi öncülüğünde merkez tren istasyonu içerisinde bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostları eylem düzenledi. Bu saldırıların PKK Lideri Abdullah Öcalan’a yönelik 9 Ekim  Uluslararası Komplo’nun yıldönümüne yakın başlatıldığını dile getiren İsviçre Demokratik Kürt Konseyi (CDK-S) Eşbaşkanı Selma Sürer “Kürt halkı yalnız ve çaresiz değildir” dedi. PYD adına konuşan Sekvan Niso da saldırılara karşı alanlarda olmayı sürdüreceklerini dile getirdi. 

 

LUZERN

 

Luzern kentinde düzenlenen eylemde konuşan Luzern Demokratik Kürt Toplum Merkezi Eşbaşkanı Mulla  Şahin, “Herkes bunu çok iyi bilsin ki 21. yüzyıl Kürt halkının özgürlüğü ve Rêber APO’nun özgürlük yılı olacaktır. 21. Yüzyılda kimse Kürt halkının varlığını inkar edemez” dedi. PYD adına konuşan Ahmet Sabri, “Bizi sadece direniş ve birlik kurtarır. Bizlere karşı açılan savaşla bizi yıldıramazlar. Asla mücadeleden vazgeçmiyoruz” ifadelerini kullandı. 

 

Yapılan konuşmaların ardından eylem sloganlarla sonlandırıldı.

 

BELLİNZONA 

 

Bellinzona kentinde “acil eylem” çağrısıyla yapılan eylemde CDK-Bellinzona Eşbaşkanı Recep Akkamış açıklamayı yaptı. 9 Ekim uluslararası komplonun yıldönümü vesilesiyle 7 Ekim Cumartesi günü İsviçre’nin Zürih kentinde yapılacak olan merkezi yürüyüşe katılım çağrısı sonrası eylem sloganlarla sonlandırıldı.

 

İsviçre’de yaşayan Kürtler, Türkiye’nin saldırılarına karşı yarın da birçok merkezde alanlara çıkarak bu saldırıları protesto edecek.

 

ALMANYA 

 

Almanya’nın Kiel, Duisburg, Manheım Demokratik Birlik Partisi PYD ve Defend Kurdistan öncülüğünde Almanya’nın Kiel kentinde eylem düzenlendi.  Mannheim merkez tren istasyonu önünde bir araya gelen kitle, “Rojava’yı savun” çağrıları yapıldı. 

 

Almanya’nın başkenti Berlin’de de eylem düzenlendi. Eylemde okunan bildiride saldırıların Almanya federal hükümeti tarafından açıkça kınanması ve Türkiye’ye karşı uygulanan rahat politikaya son verilmesi istendi. Mitingde Nav Berlin Eş başkanı Hüseyin Yılmaz, Siyasetçi Hüseyin Taşan, PYD adına Heval Dara birer konuşma yaptı.

FRANSA 

 

Fransa’nın Marsilya kentinde Türkiye’nin saldırıları, Demokratik Kürt Toplum Merkezi, Arin Mirkan Kadın Meclisi ve Devrimci Gençlik Hareketi TCŞ’nin çağrısı ile Canabierre meydanında bir araya gelen kitle tarafından protesto edildi. 

 

Paris merkezi ve Drancy, Villeneuve Saint Georges ile Villiers le Bel banliyölerinde eşzamanlı alanlara çıkan Kurdistanlılar “Rojava yanlız değil, bizler her yerde her alanda direnmeye devam edeceğiz, mücadelemiz devam edecek” mesajı verdi.

 

AVUSTURYA 

 

Avusturya’nın başkenti Viyana’da da Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırılar protesto edildi. 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version