Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Trump’ın ‘Emlak İmparatorluğu’na ‘haksız kazanç’ davası başlıyor: Ticari faaliyetleri beş yıl yasaklanabilir

Trump'ın 'Emlak İmparatorluğu'na 'haksız kazanç' davası başlıyor: Ticari faaliyetleri beş yıl yasaklanabilir

– ABD’nin eski başkanı Donald Trump’ın emlak imparatorluğu New York’ta açılan bir dolandırıcılık davası nedeniyle risk altında. Bugün hakim karşısına çıkması beklenen Trump, daha iyi kredi ve sigorta koşulları sağlamak için varlıklarının değerini milyarlarca dolar şişirmek ve milyonlarca dolar haksız kazanç elde etmekle suçlanıyor. Mahkeme dosyasına göre, 2024’teki başkanlık seçimleri için Cumhuriyetçilerin en güçlü adayı olan Trump’ın, eyalet mahkemesinde görülecek duruşmalara katılması bekleniyor.

TRUMP’IN GAYRİMENKUL FAALİYETLERİNİN BEŞ YIL SÜREYLE KISITLANMASI GÜNDEMDE

Dava dosyasında eski ABD Başkanı hakkında en az 250 milyon dolar para cezası verilmesi, Trump ile oğulları Donald Jr ve Eric’in New York’ta iş yapmalarının kalıcı olarak yasaklanması ve Trump ile amiral gemisi Trump Organization’ın ticari gayrimenkul faaliyetlerine beş yıl süreyle kısıtlama getirilmesi talep ediliyor.

ARALARINDA TRUMP’IN DA BULUNDUĞU 150’DEN FAZLA TANIK DİNLENECEK

Davanın aralık ayı başına kadar sürmesi planlanıyor. Duruşmalarda aralarında Trump’ın da bulunduğu 150’den fazla kişi tanık olarak dinlenecek, ancak sürecin büyük kısmı uzmanların mali belgeler üzerinde görüş bildirme mücadelesi şeklinde geçecek. (DIŞ HABERLER)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version