Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

TRT çalışanı Elif Akkuş tutuklandı, hakkındaki suçlama da belli oldu

TRT muhabiri Elif Akkuş gözaltına alındı; cezaevleri ‘imaj’ haberine tepki yağmıştı


TRT çalışanı Elif Akkuş’un, anonim bir sosyal medya (X) hesabından TRT’yle ilgili yapılan paylaşımların kaynağı olmakla suçlandığı öğrenildi. Akkuş, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Avukatı Hüseyin Ersöz, konuyla ilgili paylaşımında, “Gazeteci Elif Akkuş hakkında Ankara 2 Nolu Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklama kararı verildi. Elif Akkuş, Sulh Ceza Hakimliği’ne bu şartlarda çıkarıldı. Haksız ve hukuka aykırı sürecin sonunda verilen tutuklama kararına ilk iş itiraz edeceğiz. Gazeteci Elif Akkuş’la özgürlükte buluşacağız.” ifadelerini kullandı. 

25 yıldır TRT’de çalışan ancak geçtiğimiz günlerde görevden uzaklaştırılan Elif Akkuş hakkında gözaltı ve yakalama kararı verilmesinin gerekçesi nihayet ortaya çıktı. Avuvkatı Hüseyin Ersöz’ün paylaşımlarına göre Akkuş, anonim bir X hesabından TRT’deki nepotizm ve kamu harcamalarına ilişkin yapılan paylaşımların ‘bilgi kaynağı’ olmakla suçlanıyor.

Elif Akkuş’un geçtiğimiz yıl beyin ameliyatı geçirdiği ve yüksek tansiyon hastası olduğu belirtiliyor.

Gazeteci Elif Akkuş hakkında Ankara 2 Nolu Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklama kararı verildi. Elif Akkuş, Sulh Ceza Hakimliği’ne bu şartlarda çıkarıldı.

Haksız ve hukuka aykırı sürecin sonunda verilen tutuklama kararına ilk iş itiraz edeceğiz. Gazeteci Elif Akkuş’la… https://t.co/oGITr4oB4W pic.twitter.com/nyhrIntRu9

— Hüseyin Ersöz (@ersozhuseyin) October 20, 2023

Elif Akkuş, 2022 yılında kadın mahkumların tutuklu bulunduğu Sincan Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu’da röportaj yapmış, cezaevindeki yaşamın ne kadar güzel olduğunu uzun uzun anlatmıştı. Elif Akkuş, kadın tutukluların, bebekleriyle birlikte cezaevlerinde çok iyi ortamlarda kaldıklarını söylüyordu.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version