Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Suriye’de askeri mezuniyet törenine bombalı drone saldırısı: En az 80 ölü, 240 yaralı

Suriye’de askeri mezuniyet törenine bombalı drone saldırısı: En az 80 ölü, 240 yaralı


Suriye’de Humus Askeri Akademisi öğrencilerinin mezuniyet törenine düzenlenen bombalı drone saldırısında en az 80 kişi ölürken 240 kişi de yaralandı.

Humus kentindeki askeri mezuniyet töreni sırasında düzenlenen çok sayıda drone ile bombalı saldırı düzenlendi. Saldırıda ilk belirlemelere göre en az 60 kişi hayatını kaybederken 200’den fazla kişi de yaralanmıştı.

Homs, Syria attack on Syrian military academy during graduation ceremony with drones killed dozens of high ranking military officers. Drones are changing the nature of warfare. pic.twitter.com/HyqCFSO81k

— Abrek ( L’argent n’a pas de maître!) (@AbrekAdahy) October 5, 2023

Suriye’nin resmi haber ajansı SANA’nın aktardığına göre; patlayıcı mühimmat yüklü drone ile düzenlenen saldırıda onlarca kişinin öldüğü ve yaralandığı bildirildi.

Suriye Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Saldırıda, çok sayıda sivil ve askeri personel öldü. Ayrıca onlarca davetli aile ve çok sayıda katılımcı öğrenci de yaralandı” denildi.

ÖLÜ SAYISI 80’E YÜKSELDİ

Suriye Sağlık Bakanı Hasan el Gabaş, saldırıda ölenlerin sayısının 80’e, yaralı sayısının da 240’a yükseldiğini açıkladı.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi isimli kuruluş ise saldırıda 14’ü sivil 100’den fazla kişinin hayatını kaybettiğini, 125 kişinin de yaralandığını aktardı.

Çok sayıda üst düzey subayın hayatını kaybettiği saldırıda Suriye Savunma Bakanı Ali Mahmoud Abbas’ın da yaralandığı iddia edildi.

Görüntüler saldırıdan birkaç dakika önce çekildi.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version