Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Suriye’de askeri akademiye saldırı: 80’den fazla kişi öldü


HABER MERKEZİ – Suriye’nin Humus kentinde askeri akademide düzenlenen mezuniyet törenine insansız hava aracıyla düzenlenen saldırıda 80’den fazla kişi yaşamını yitirdi.

 

Suriye’nin batısında bulunan Humus kentinde insansız hava aracı ile düzenlenen saldırıda onlarca kişi öldü. Suriye Sağlık Bakanlığı, askeri akademideki mezuniyet törenini hedef alan saldırıda 80 kişinin öldüğünü, 240 kişinin yaralandığını bildirdi.

 

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi ise saldırıda en az 78 kişinin yaşamını yitirdiğini duyurdu. Hayatını kaybedenler arasında 9 sivilin de olduğunu belirten Gözlemevi, 140 civarında kişinin de yaralandığını bildirdi. Gözlemevi’nden yapılan açıklamada, askeri akademideki mezuniyet törenine üst düzey askeri yetkililer ile Savunma Bakanı’nın da katıldığını, ancak törene ilişkin haberlere göre Bakan’ın saldırı öncesinde törenden ayrıldığını aktardı.

 

Saldırıyı henüz üstlenen olmadı. Gözlemevi, saldırının Heyet Tehrîr El Şam (HTŞ) veya DAIŞ tarafından düzenlenmiş olabileceği tahminini dile getirdi.

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version