Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Şirnex’te mezarlığı ziyaret etme geleneği ilgi gördü


ŞIRNEX – Gundikê Melî Beldesi’nde yüzyıllardır devam eden Tem Temo Mezarlığı’nı ziyaret etme geleneği bu yıl da ilgi gördü. 

 

Şirnex’in Gundekê Melî (Balveren) Beldesi’nde yüzyıllardır Tem Temo Mezarlığı ziyaret ediliyor. Balveren Belde Belediyesi öncülüğünde düzenlenen ziyarete, Yeşiller Sol ve Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Şirnex Milletvekili Newroz Uysal, Özgür Kadın Hareketi (TJA), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), HDP, Barış Anneleri Meclisi yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda yurttaş katıldı. 

 

Mezarlık ziyareti sırasında yurttaşlarla sohbet eden Uysal, bu etkinliğin Kürtler arasında birliğinin ve barışa vesile olması için temennisinde bulundu.  

 

YEMEKLER PİŞİRİLDİ

 

Kadınlar etkinlik için kazanlarda yemek pişirip yurttaşlara dağıttı. Yemek pişiren Meryem Net, “Yüzyıllardan beri günümüze kadar gelen bir etkinliğimizdir. Bugünü kutsal saydığımız için tüm köylüler biraya geliyor. Biz kadınlar olarak sabahın erken saatlerinde buraya gelerek kazanda et pişirerek dağıtıyoruz. En mutlu olduğumuz günlerden biridir” dedi.

 

 

 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version