Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Sansürün sonu gelmiyor; ‘erişim engeli’ kararlarını belgeleyen habere de ‘erişim engeli’ geldi

‘Demir Yumruk’ operasyonunda şirketlerin mal varlığı üzerindeki tedbir kaldırıldı

Rüşvet karşılığında erişim engeli kararı verdiği iddiasıyla hakkında şikâyette bulunulan hakimin verdiği ‘erişim engeli’ kararlarını belgeleyen Free Web Turkey haberi, erişime engellendi. Kararla ayrıca tıpkı diğerleri gibi içeriğin silinmesi istendi. İçeriği sildirilen Ali Safa Korkut imzalı haberde, “İstanbul Anadolu Adalet Sarayında para karşılığında erişim engeli kararı verdiği iddia edilen hakim S.D.’nin verdiği kararlara ulaştım. S.D., 11 kararla en az bin 896 haberi erişime engelletmiş. Kararların üçü iktidara yakınlığıyla bilinen MET-GÜN İnşaat’ın sahibi Metin Güneş’in, ikisi de rüşvetle beraat ettirildiği de iddia edilen TV100’ün patronu Necat Gülseven’in talebi üzerine verilmiş.” ifadeleri kullanılıyordu.

BirGün yazarı Timur Soykan’ın 13 Ekim’de, İstanbul Anadolu Adalet Sarayındaki rüşvet iddialarını kaleme aldığı ve Anadolu 4. Sulh Ceza Hakiminin para karşılığı erişim engeli kararları verdiğini iddia ettiği yazısı sonrası ilgili hakimin verdiği tüm erişim engeli kararlarını ortaya çıkaran Free Web Turkey’nin konuyla ilgili haberine de erişim engeli getirildi.

Ali Safa Korkut imzalı “’Para karşılığı erişim engeli kararı’ iddiası: Hakim, 11 kararla bin 896 habere erişimi engelletti” başlıklı haber, Soykan’ın ilgili yazısında adı geçen ve rüşvet karşılığı tahliye kararları verdiği iddia edilen Anadolu Adalet Komisyonu Başkanı Bekir Altun’un talebi üzerine İstanbul 5. Sulh Ceza Hakimliğinin kararıyla erişime engellendi. Kararla aynı zamanda içeriklerin silinmesi de emredildi.

16 Ekim tarihli karar kapsamında Soykan’ın ilgili yazısı, o yazı kaynak gösterilerek yapılan haberler ve daha sonra Soykan’ın yazısının erişime engellendiğiyle ilgili haber ve sosyal medya paylaşımları da erişime engellendi.

Karar dahilinde haber, sosyal medya paylaşımı ve videolardan oluşan toplam 59 içerik için erişim engeli emri verildi. Soykan’ın ilgili yazısı ve yazı kaynak gösterilerek yapılan haberler de yazının yayımlandığı gün, yine Altun’un talebi sonrası İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliği tarafından erişime engellenmişti.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version