Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Sanat Sokağı’nda ‘Kültür ve Sanat Festivali’ başladı

Sanat Sokağı'nda ‘Kültür ve Sanat Festivali’ başladı


AMED– Ofis Sanat Sokağı Derneği’nin “Kültürümüze, sanatımıza ve sokağımıza sahip çıkıyoruz” şiarıyla düzenlediği “1. Sanat Sokağı Kültür ve Sanat Festivali” başladı.

Ofis Sanat Sokağı Derneği’nin “Kültürümüze, sanatımıza ve sokağımıza sahip çıkıyoruz” şiarıyla düzenlediği “1. Sanat Sokağı Kültür ve Sanat Festivali”  Amed Bajare Nû’da bulunan Sanat Sokağı’nda başladı. 4 gün sürecek olan festivalin yapıldığı sanat sokağına “Uyuşturucu ve Fuhuşa hayır” yazılı pankart asıldı.

Yurttaşların yoğun ilgi gösterdiği festivalin ilk gününde sahneye İkinci Bahar Korosu çıktı. Koronun seslendirdiği şarkılar ardından Ofis Sanat Sokağı Derneği Başkanı Ümit Umdu kısa bir konuşma yaptı.

Sanat Sokağı’nın kültür ve edebiyatla anılması için oluşturulduğuna dikkat çeken Umdu, “Sanat sokağını yenilettik. Diyarbakır halkına yeniden kazandırdık. Sanat Sokağı Derneği olarak sizleri burada topladık. Burada yaşayan her birey Amedlidir dedik. Bu sanat sokağı her zaman ön planda olacak. Bu sokağımızı kültür ve sanatla yaşatacağız. Festivalde emeği geçenlere teşekkür ederiz” dedi. 

‘UYUŞTURUCU VE FUHUŞA HAYIR’ KAMPANYASINA DESTEK

Sokağın sadece ticaret amaçlı oluşturulmadığını belirten Umdu, “Amedspor taraftarlarının ‘Uyuşturucuya ve fuhuşa hayır’ kampanyasına her zaman esnaf olarak destek vereceğimizin sözünü veriyoruz” diye konuştu.

Umdu’nun konuşmasının ardından Sanatçı Hivron sahne aldı. 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version