Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Sakine Kültür davasında sanığın diğer telefonu incelenecek


ŞIRNEX – Sakine Kültür’ü katleden Özel Harekat Ocakları Şırnak İl Başkanı İbrahim Barkın hakkında açılan davada, Barkın üzerinde bulunan diğer cep telefonunun incelenmesine karar verildi. 

 

Şirnex’in Silopiya (Silopi) ilçesinde 13 Mayıs 2022 tarihinde Sakine Kültür’ü işkenceyle katleden Özel Harekat Ocakları Şırnak İl Başkanı İbrahim Barkın hakkında “tasarlayarak ve eziyet çektirerek öldürme” suçundan açılan davanın 5’inci duruşması Cizre 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.  

 

Silopiya Belediyesi Kadın Politikaları Müdürlüğü ve belediye avukatı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Şirnex Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu avukatlarının katıldığı duruşmaya, sanık İbrahim Barkın tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı. Sanık Barkın’ın avukatı ise mazeret bildirerek duruşmaya katılmadı. 

 

GÖRÜŞTÜĞÜ ŞAHSIN DİNLENMESİ TALEP EDİLDİ 

 

Kimlik tespitinin ardından başlayan duruşmada Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı ve Şirnex Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu Barkın’ın tutukluk durumunun devamını talep etti. Avukatlar olayın olduğu gün Barkın’ın saat 23:30 sularında Mehmet Gündüz Tatar isimli bir şahısla görüştüğünü ve bu şahsın bir sonraki celsede bilgisine başvurulmasını talep etti. Avukatlar ayrıca olay esnasında Barkın’ın üzerinde ikinci bir cep telefonunun olduğunu ve bu telefonun da incelemesini istedi.

 

İddia makamı sonraki duruşmada Sakine Kültür’ün oğlu Mehmet Kültür’ün zorla getirilmesini, Barkın’ın ikinci cep telefonun incelenmesini, sanığın işlediği suçun katalog suçlardan olması, mevcut delil durumu ve suçun işlenmiş hali de göz önünde bulundurularak tutuklu kalmasını talep etti. 

 

BAROYU HEDEF ALDI 

 

Avukatının mazeret bildirerek duruşmaya katılmaması üzerine söz hakkı verilen Barkın, Halkların Demokratik Partisi ve Şirnex Barosu’nu hedef aldı. Bunun üzerine Barkın’ın sözlerini kesen heyet, mütalaaya karşı savunma yapıp yapmayacağını sordu. Barkın, iddia makamının söylemelerine karşı diyecek bir şeyinin olmadığını belirtti. 

 

5 ARALIK’A ERTELENDİ

 

Mahkeme heyeti, Barkın’ın tutukluluk halinin devamına karar vererek, müşteki Mehmet Kültür’ün bir sonraki celse zorla getirilmesine, Barkın’ın cep telefonunun incelenmesine karar vererek, bir sonraki duruşmayı 5 Aralık’a erteledi. 

 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version