Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Rus televizyonunda ‘savaşa hayır’ pankartı açan gazeteciye hapis

Rus televizyonunda 'savaşa hayır' pankartı açan gazeteciye hapis


– Geçen yıl mart ayında devlet televizyonunun yayınında savaş karşıtı pankart açan Rus gazeteci Marina Ovsyannikova gıyabında sekiz buçuk yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme tarafından Telegram’da yayınlanan açıklamaya göre Ovsyannikova “Rus Silahlı Kuvvetleri hakkında bilerek yanlış bilgi yaymaktan” suçlu bulundu.

EV HAPSİNDEN KAÇARAK BİLİNMEYEN BİR ÜLKEYE YERLEŞMİŞTİ

Eski bir devlet televizyonu çalışanı olan Ovsyannikova, akşam haberleri sırasında canlı yayın yapılan stüdyoya girerek “Savaşı durdurun! Propagandaya inanmayın! Burada sana yalan söylüyorlar!” pankartı açtıktan sonra para cezasına çarptırılmış ve ev hapsine alınmıştı. 45 yaşındaki gazeteci, avukatının ‘tutuklanacağı’ yönünde yaptığı uyarı sonrasında kızıyla birlikte ev hapsinden kaçarak Avrupa’ya yerleşmişti.

‘UKRAYNA’DAKİ SAVAŞ GERİ DÖNÜŞÜ OLMAYAN NOKTAYDI’

Ukrayna’nın Odessa kentinde doğan gazeteci, pankartlı protestosunun ardından verdiği bir röportajda, “Ukrayna’ya karşı savaşın başlaması benim için geri dönüşü olmayan bir noktaydı. Kimse – ne ben, ne arkadaşlarım ve ailem – bunu beklemiyordu” ifadelerini kullanmıştı. Rus gazeteci, Rus ordusunun Kiev’e doğru ilerlediğini duyduğunda şoke olduğunu ve berbat hissettiğini dile getirmiş ve “Rusya’daki her normal düşünen insan, artık eskisi gibi yaşayamayacaklarının farkındaydı” demişti. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version