Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

‘Rojava’yı görmeyip Filistin’e destek vermek ikiyüzlülüktür’


AMED – Amed’te yurttaşlar, Filistin’e dönük saldırılara karşı çıkılarak Kuzey ve Doğu Suriye’deki saldırılara sessiz kalmanın “ikiyüzlülük” olduğunu vurguladı. 

 

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın tehditlerinin ardından Kuzey ve Doğu Suriye’ye dönük gerçekleştirilen saldırılarda okul, hastane, elektrik santralleri, su kaynakları gibi enerji ve sivil alanlar hedef alındı. Saldırılarda 2’si çocuk 47 kişi yaşamını yitirdi. Söz konusu saldırılar sürerken, hükümet yetkililerinden İsrail’in Gazze’de sivil yerleşim yerlerine dönük bombardımanlarına tepki gösteriliyor. Birçok kesim, söz konusu açıklamaları “ikiyüzlü politika” olarak nitelendiriyor. Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Amed İl Örgütü kongresine katılan yurttaşlar da saldırılara tepki göstererek, yetkilileri “ikiyüzlülükle” eleştirdi.  

 

‘TÜRKİYE’NİN SURİYE’DE NE İŞİ VAR?’

 

Kürtlere dönük saldırılara karşı sessizliğe tepki gösteren Mehmet Ötenkuş, Kürtlerin yıllardır saldırı altında olduğunu söyledi. İlk olarak ülke içerisinde barışın sağlanması gerektiğini vurgulayan Ötenkuş, “Zalime, zulüm edenlere karşı sesimizin çıkması lazım. Bizler barış istiyoruz, katliam ve zulüm istemiyoruz. Bunu Filistin halkı için de istemiyoruz, Kürt halkı için de istemiyoruz” dedi. 

 

Nizamettin Biçer, Filistin ile Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik ikiyüzlü bir politikanın yürütülmemesi gerektiğini ifade etti. Biçer, “Okul, cami, yemek depolarına saldırıları lanetliyoruz. Bugün Türkiye’nin Suriye’de ne işi var? Zeytin ağacının altında oturan insanları neden katlediyorsunuz. Rojava, Kandil… neresi olursa olsun barış sağlanmasını istiyoruz. Kimsenin ölmesini istemiyoruz. Barış istiyoruz” ifadelerini kullandı. 

 

‘KÜRTLER VE FİLİSTİN ÜZERİNDE ZULÜM VAR’

 

Kürtler ve Filistin halkının zulme uğradığına dikkati çeken Mansur Tatlı, “Barış istiyoruz. Amerika isterse barışı sağlayabilir. Hem Filistin hem Kurdistan için barış istiyoruz. İnsanlar artık ölmesin” dedi. 

 

Türkiye’nin Filistin’de insan hakları savunuculuğu yaptığını ancak Kuzey ve Doğu Suriye’yi bombaladığını söyleyen Mehmet Yıldız, “Rojava’yı görmeyip diğer taraftan Filistin’e destek olup insan hakları savunuculuğunu yapmak ikiyüzlülüktür. Dolayısıyla Türkiye siyasetini samimi olarak görmüyorum. Şiddetsiz bir politika izlenmelidir. Bu saldırılar sonlanmalıdır” ifadelerini kullandı. 

 

Abdulkadir Kaya da saldırıları “zalimlik” olarak nitelendirdi. Kaya, “Kürtler, zalimlik nerede olursa olsun bunu kabul etmez. Zalimin sonu bellidir. 100 yıl da olsa zalimin sonu bitmek olacak ve kazanan mazlum halklar olacaktır” diye kaydetti. 

 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version