Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Reqa ve Halep’te saldırılara karşı yürüyüş


HABER MERKEZİ- Türkiye’nin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik gerçekleştirdiği saldırılar Reqa ve Halep’te yürüyüşlerle protesto edildi.

Türkiye’nin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırılarına tepkiler dinmiyor. Saldırılar Reqa ve Halep’te binlerin katılımıyla gerçekleştirilen yürüyüşlerle protesto edildi.

REQA

Reqa’da bir araya gelen çok sayıda kişi Türkiye’nin saldırılarını protesto etti. Nûr Cami’nin önünden başlayan yürüyüş Weteni Hastanesi’ne kadar sürdü. Yürüyüş boyunca kitle bir ağızdan “Na ji dagirkeriya Tirk re”, “Bijî berxwedana gelan”, “Bijî QSD” ve “Bimire dewleta Tirk a faşîst” sloganlarını atarak, işgalci Türk devletinin saldırılarına tepki gösterdi.

Açıklamada konuşan Zenubya Kadın Topluluğu üyesi Fatima Salih, Türkiye’nin saldırılarını kınanarak, bu saldırıların amacının PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın fikir ve felsefesi doğrultusunda örgütlenen özgürlükçü kadınların iradesini kırmak olduğu belirtti. Salih, “Düşmanın hedeflerine ulaşmasına ve Osmanlı İmparatorluğu’nu yeniden canlandırmasına izin vermeyeceğiz” dedi.

Reqa Diyanet İşleri Komitesi adına açıklama yapan Yehya Mehmud ise, saldırılara karşı seslerini yükseltmek için toplandıklarını belirterek, “Güvenli alanlarımıza yönelik yapılan kirli planlara ve saldırılara karşı sessiz kalmayacağız” diye belirtti.

HALEP

Şêxmeqsûd ve Eşrefiyê mahallelerinde ise yüzlerce yurttaş, Türkiye’nin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırılarını kınadı.

Şêxmeqsûd Mahallesi’nin doğusundaki 8 Mart toplantı salonu önünde başlayan yürüyüşte, “İşgale ve soykırıma hayır”, “Rojava’dan elini çek katil Erdoğan” ve “Soykırım saldırılarına karşı direniş ve mücadeleyi büyüteceğiz” yazılı pankartlar açıldı. Ayrıca soykırım suçlarını kınayan, suçlulardan hesap sorulmasını talep eden sloganlar atıldı.

Yürüyüş 7 Şehit Meydanı’na kadar devam etti. Burada konuşan Halep Şehit Aileleri Meclisi Eş Başkanı Rewşen Mihemed, Türkiye’nin saldırılarının çaresizliğini gösterdiğini belirtti.

Yürüyüşün ardından katılımcılar, Türkiye’nin bölge üzerindeki saldırılarına karşı birlik ve mücadelelerini büyüteceklerini vurguladı.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version