Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Prof. Dr. Sedat Laçiner, olasılıkları değerlendirdi: Kara operasyonu başlarsa saha avantajı Hamas’a geçer

Prof. Dr. Sedat Laçiner, olasılıkları değerlendirdi: Kara operasyonu başlarsa saha avantajı Hamas’a geçer


Siyaset bilimci Prof. Dr. Sedat Laçiner, İsrail-Hamas çatışmasıyla ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu. İsrail’in olası bir kara harekatı ihtimalini yorumlayan Laçiner, “Şehir savaşları farklıdır. Kara operasyonu başlarsa saha avantajı Hamas’a geçebilir. Göğüs göğüse bir savaş İsrail’in istemeyeceği bir sonuç. Ayrıca Hamas’ın Gazze’nin altında inşaa ettiği tüneller de İsrail’in en büyük korkusu.” diyor.

Hamas’ın 7 Ekim’deki saldırısını ‘tam abluka’ için fırsata çeviren İsrail ordusu, 16 gündür Gazze’yi bombalıyor. Gazze’nin çeşitli bölgelerine savaş uçakları ve topçu ateşiyle saldırılar dün gece de sürdü. İsrail ordusu, ‘savaşın bir sonraki aşamasına hazırlanmak ve karşı karşıya kalacağı tehditleri azaltmak’ amacıyla Gazze Şeridi’ne yönelik hava saldırılarını yoğunlaştırdığını açıkladı. Netanyahu hükümetinin nihai amacının Gazze’yi tamamen işgal etmek olduğu belirtiliyor. Olası bir kara harekatı ihtimali her geçen gün daha yüksek sesle dillendiriliyor.

HAMAS’IN İSRAİL’İ DURDURACAK GÜCÜ VAR MI?

Siyaset bilimci Prof. Dr. Sedat Laçiner, İsrail’in kara harekatı ve olası sonuçlarıyla ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.  Kara harekatı ihtimalini kişisel YouTube sayfasında değerlendiren Laçiner, şunları söylüyor:

KARA HAREKATINDA ÇOK KAYIP OLUR

EN BÜYÜK KORKULARI ‘SOKAK ÇATIŞMASI’

HAMAS’IN TÜNELLERİ İSRAİL’İN BAŞINA BELA OLABİLİR

HAMAS’IN NİHAİ AMACI BÖLGEYİ İSRAİL ALEYHİNE HAREKETLENDİRMEK

BATILI ANALİSTLERDEN İSRAİL’İ UYARIYOR: GAZZE’YE GİRİNCE NE KAZANACAKSIN!

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

ÖNCEKİ YAZIHABER YORUM | Kamuoyu şu sorunun cevabını arıyor; bu suç örgütleri bir anda mı ortaya çıktı?SONRAKİ YAZIBinyamin Netanyahu: Hizbullah savaşa girmeye karar verirse, ikinci Lübnan savaşı çıkacak

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version