Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Prof. Dr. Sami Selçuk, AYM’nin ‘Can Atalay’ kararını yorumladı: Derhal serbest bırakılmalı

Prof. Dr. Sami Selçuk’tan meslektaşlarına ‘çağrı’: Yargıç, falcılığa özenemez, hukuka dönün


Eski Yargıtay Birinci Başkanı Prof. Dr. Sami Selçuk, TİP milletvekili Can Atalay’ın tutukluluk süreci ve AYM’nin verdiği ‘hak ihlal’ kararını değerlendirdi. Mevcut durumda hakimlerin hiçbir gerekçe göstermeksizin ve hiçbir değerlendirme yargısında bulunmaksızın Anayasa’nın 153/son madde ve fıkrası gereğince AYM’nin kararına uymaları gerektiğini ve Atalay’ı salıvermeleri gerektiğini anlattı.

Karar’dan Buse Yılmaz’a konuşan Sami Selçuk, şöyle konuştu:

NE OLMUŞTU?

Gezi Parkı davasında 18 yıl hapis cezası aldıktan sonra Türkiye İşçi Partisi’nden (TİP) milletvekili seçilen ancak serbest bırakılmayan avukat Can Atalay’ın bireysel başvurusunu değerlendiren Anayasa Mahkemesi (AYM), Atalay’ın “seçilme ve siyasi faaliyette bulunma hakkı” ve “kişi hürriyeti ve güvenliği hakkının” ihlal edildiğine karar verdi. AYM, söz konusu kararı İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderirken, henüz tahliye kararı çıkmadı.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

ÖNCEKİ YAZIGelecek Partisi lideri Davutoğlu: Gazze’de ateşkes için bir taslak hazırladımSONRAKİ YAZIBankacılık sektörünün karı ilk 9 ayda 440 milyar TL’ye ulaştı

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version