Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Polonya’da muhalefetten ‘iktidarı almaya hazırız’ mesajı

Polonya'da muhalefetten 'iktidarı almaya hazırız' mesajı


– Polonya’da iki dönemdir iktidardaki milliyetçi Hukuk ve Adalet Partisi’nin (PiS) parlamentoda hükümeti kurmak için yeterli sayıya ulaşamamasının ardından muhalefetin adayı Donald Tusk, cumhurbaşkanı Andrzej Duda üzerindeki baskıyı artırıyor. Avrupa Birliği (AB) yanlısı muhalefet partilerinin ortak adayı Tusk, bugün yaptığı açıklamayla “iktidarı almaya hazırız” mesajı verdi.

TUSK: MUHALEFETİN BAŞBAKAN ADAYIYIM

Polonya’nın en büyük liberal muhalefet grubu olan ‘Sivil Koalisyon’un (KO) lideri Tusk yaptığı açıklamada “Bugün demokratik partilerin liderleriyle birlikte tam bir işbirliği yapmaya ve bir sonraki parlamentoda çoğunluğu oluşturmaya hazır olduğumuzu teyit ettik” dedi. Tusk, muhalefetin başbakan adayı olacağını da sözlerine ekledi. Duda salı ve çarşamba günü parlamentoda sandalye kazanan tüm partilerin liderleriyle bir araya gelecek.

‘DUDA SEÇİM YAPMAKTA ACELE ETMEYECEK’

PiS, bu ay başında yapılan genel seçimlerden birinci parti olarak çıkmış ancak parlamentoda çoğunluğu kaybetmişti. İktidardaki milliyetçi Hukuk ve Adalet (PiS) partisinin müttefiki olan Cumhurbaşkanı Andrzej Duda ise daha önce yaptığı açıklamada hükümeti kurma görevini parlamentonun alt kanadındaki en büyük partiye vereceğini söylemişti. Ancak Cumhurbaşkanı’nın yardımcıları Duda’nın seçim yapmakta acele etmeyeceğini belirtti.

PİS PARLAMENTODA ÇOĞUNLUĞU KAYBETSE DE HALA EN BÜYÜK PARTİ KONUMUNDA

Sandık çıkış anketlerinin yüzde 702lik rekor katılıma işaret ettiği seçim sonuçlarına göre, PiS 460 sandalyeli parlamentoda 198’den fazla vekil çıkarabiliyor. Ancak Genel Başkanlığını eski Polonya Başbakanı Donald Tusk’ın yaptığı Sivil Koalisyon (KO) liderliğindeki ana muhalefet bloku ise 248’den fazla sandalyeye ulaşıyor. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version