Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

‘Özgürlük Yürüyüşünde’ barınma krizine dikkat çekildi


ADANA – TİP’in tutuklu milletvekili Can Atalay’ın tahliye edilmesi talebiyle başlattığı “Özgürlük Yürüyüşü” 13’üncü gününde sürerken, yürüyüşte barınma krizi ve işçilerin mücadelesine dikkat çekildi.

 

Türkiye İşçi Partisi’nin (TİP), tutuklu Hatay milletvekili Can Atalay’ın tahliye edilmesi talebiyle 1 Ekim’de başlattığı “Özgürlük Yürüyüşü” 13’üncü gününde sürüyor. 

 

Hatay’dan Ankara’ya başlatılan yürüyüş, bugün Adana’nın Pozantı ilçesine bağlı Akçatekir Mahallesi’nde devam ediyor. Yürüyüşün bugünkü teması 13 Ekim Dünya Konut Günü’nde dikkat çekilerek “Barınma Krizi” oldu. Yürüyüşte TİP Genel Başkanı Erkan Baş’a CHP İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu da eşlik etti.

 

‘KRİZİN FATURASI İŞÇİ VE EMEKÇİYE KESİLİYOR’

 

Yürüyüş öncesi açıklama yapan Baş, yaşanılan barınma krizinin faturasını işçi ve emekçilerin ödediğini söyledi. Baş, işçilerin hak mücadelesine dikkat çekerek, “Bütün bunlar olurken ülkemizdeki emekçilere dönük hak gaspları da devam ediyor. Dersim’de Kazancı Holding’e bağlı Fırat Aksa işçileri 60 gündür direniyorlar. Fırat Aksa’nın işten attığı 32 arkadaşlarının işe geri iade edilmesi, insanca maaş ve güvenceli yaşam talep eden arkadaşlarımızın yanındayız. Türkiye’de 200 binden fazla metal işçisini ilgilendiren toplu iş sözleşmesi süreci devam ediyor. Her geçen gün hayatları daha da zorlaşan, hayat pahalılığı artarken maaşları eriyen metal işçileri toplu iş sözleşmesi süreci beklemeden Eylül ayından itibaren ek zam talebini dile getirmeye başladılar. Ancak Türkiye’nin en büyük patronlarının üyesi olduğu MESS işçilere insanca yaşayabilecekleri bir ücret vermektense düşük bir miktarı avans olarak vermeyi kabul etti. Buna karşı Birleşik Metal İş’e üye on binlerce metal işçisi kardeşimiz bugünden itibaren eylemlere başlıyor. İşçiler insanca yaşayabilecekleri bir ücret için hem üretimden gelen güçlerini kullanacaklar hem de bundan sonra fazla mesaiye kalmayacaklar. Metal işçileri istedikleri ek zammı alana kadar sürdürdükleri mücadele hepimizin mücadelesidir, yanlarında olacağız” dedi.

 

Konuşmaların ardından yürüyüş başladı. Yürüyüşün bugünkü ayağı Adana’nın Pozantı ilçesine bağlı Çiftehan Mahallesi’nde tamamlanacak.

 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version