Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Ömer Faruk Gergerlioğlu, Meclis kürsüsünden isyan etti: Allah’tan korkun ya, Allah’tan korkun!

Ömer Faruk Gergerlioğlu, Meclis kürsüsünden isyan etti: Allah’tan korkun ya, Allah’tan korkun!


Yeşil Sol Partisi Kocaeli Milletvekili ve insan hakları savunucusu Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu, Türkiye’de yaşanan hukuksuzluklara Meclis kürsüsünden isyan etti. Son olarak 6 çocukla anne ve babanın Edirne’de tutuklandığını hatırlatan Gergerlioğlu, AKP’li vekillerin sataşmalarına de sert tepki gösterdi: “Bakın bu çocuklak suçsuz, masum. Beşizlerden birinin beyninde şant var. Şantı anne yönetiyor. Anneyi tutukluyorsunuz. Diğerinin gözünde ve organlarında sıkıntı var. Prematüre doğan çocuklar bunlar. Bu çocuklar ölür arkadaşlar!”

AKP’li milletvekilleri Adem Yıldırım, Oğuzhan Kaya, Nurettin Alan, Hasan Çilez ve Latif Selvi gibi isimlerin Gergerlioğlu’na sürekli sataşması da dikkat çekti. 

Altı çocuklu Nurcan ve Abdulkadir Arslan çiftinin, geçtiğimiz günlerde tutuklanması kamuoyunda tepkiye neden olmuştu. Çiftin, AİHM’nin Türkiye’yi mahkum ettiği ByLock ve Bank Asya’ya para yatırmak gibi ‘suç olmayan’ eylemleri nedeniyle mahkum edildikleri ortaya çıktı.

Konu dün YSP Kocaeli Milletvekili ve insan hakları savunucusu Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun da gündemindeydi. Yaşanan hukuksuzlukları Meclis kürsüsünden dile getiren Gergerlioğlu, 6 çocuktan 5’inin beşiz olduğunu ve ikisinin ciddi rahatsızlıkları bulunduğunu anlattı. Gergerlioğlu, çocuklardan birinin beyninde şant olduğunu ve bunun annesi tarafından yönetiltiğini belirtti. Annesinin tutuklanmasıyla çocukların hayatının da tehlikeye girdiğini anlatan Gergerlioğlu, şunları söyledi:”Allah’tan korkun ya! Beşiz bu çocuklar beşiz… Annesi babası cemaat kurumlarında çalıştığı için ihraç edilmişler. Bu anne ve baba 3 gün önce tutuklandı, biliyor musunuz? Bu çocuklar prematüre, 850 gram doğmuştu… Allah’ın lütfu, o çocuklar yaşadı.”

ÇOCUKLARIN HAYATİ TEHLİKESİ VAR

Bu sırada AKP’li Oğuzhan Kaya ve Hasan Çilez’i sataşması üzerine Gergerlioğlu, şöyle konuştu: “Sus! Burada hasta çocukları anlatıyorum. Allah’tan kork ya, Allah’tan kork! Beyninde şant olan çocuğu anlatıyorum, gözlerinde sıkıntı olan çocuğu anlatıyorum. Hasta bu çocuklar hasta. Annesini babasını tutuklamışsınız. Bakın bu 5 çocuktan birinin beyninde şant var. Şantı annesi yönetiyor ama anneyi babayı tutuklamışsınız. Bu çocuklar ölür arkadaşlar.”

YUSUF KERİM’İ HATIRLATTI: ALLAH’TAN KORKUN YA!

Ömer Faruk Gergerlioğlu, konuşmasının devamında kanser rahatsızlığı nedeniyle önceki gün hayatını kaybeden 6 yaşındaki Yusuf Kerim’den de söz etti. Tedavi sürecinde annesinin tutuklandığını hatırlattı. Bu sırada AKP’li Hasan Çilez, “Annesi neden tutuklandı, sebebini söyle!” diyerek sataştı. Bunun üzerine Gergerlioğlu, “Allah’tan kork! Senin çocuğun yok mu ya! Şu çocuğu anlatırken bana laf yetiştiriyorsun. Allah’tan korkmuyor musun sen? Ne biçim adamsın ya! Yuh sana diyorum.”

Bu insanların içindeki kinin, nefretin, kötülüğün bir sebebi olmalı.
7 yaşında hayatını kaybeden kanser hastası çocuğa eziyet etmeleri bile umurlarında değil.

Normal değil bu!
Kim bunlar Allah aşkına!@hilal_kaplan @AvOzlemZengin @leylasahinusta

pic.twitter.com/xZaLDkmlni

— Metin Yıkar (@myikar) October 5, 2023

LEYLA ŞAHİN USTA: F.TÖCÜLERİN KAMPANYASI YAPILIYOR

Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun konuşmasından sonra AKP’Li Leyla Şahin Usta söz aldı ve tarihe geçecek şu cümleleri kurdu: “Burada hepimizin vicdanını sızlatan evet çocuk görüntüleriyle beraber f.töcülerin kampanyasının yapılmasının yapılmasının yanı sıra bu f.töcülerin katlettiği 256 şehidimizi anmamız ve hayırla yad etmemiz üzerimize düşen bir görevdir.”

Meral Danış Beştaş’ın, “5-6 yaşında kanserden ölen çocuğun adının zikretilmesinin, annesinin yanında olması gerektiğinin söylenmesini siz f.tö kampanyası olarak yorumluyorsanız, sizin yaptıklarınızı nereye koyalım.” tepkisi üzerine Leyla Şahin Usta, “Bir f.tö kampanyası.” ifadesini kullandı.

Sayın Gergerlioğlu’nun TBMM tutanaklarında yer alan konuşmasının tam metnini paylaşıyorum. @gergerliogluof

O konuşurken ‘fütü fütü’ diye bağıran, insanlıktan nasipsiz yaratıkları da tutanaklarda görebilirsiniz. https://t.co/IodpmeXiIr pic.twitter.com/a6ZBvVjNqV

— Mehmet Tahsin (@mtahsin) October 5, 2023

 

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version