Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Mûş ve Dêrsim’de gözaltına alınanlar serbest bırakıldı


MÛŞ / DÊRSIM – Mûş’ta ve Dêrsim’de Rojava’ya dönük saldırılara ilişkin yapılmak istenen basın açıklamasında gözaltına alınan 17 kişi, serbest bırakıldı.

Mûş’ta Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Gençlik Meclisi öncülüğünde Kobanê Meydanı’nda Rojava’ya dönük saldırılara ilişkin yapılmak istenen basın açıklaması valilik yasağı gerekçesiyle engellendi. Abluka altına alınan kitleye polis saldırırken, 9 kişi gözaltına alınmıştı.

9 KİŞİ SERBEST

Emniyet işlemlerinin ardından Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Mûş İl Eşbaşkanı Selamettin Yılmaz, Halkaların Demokratik Partisi (HDP) Mûş İl Eşbaşkanı Bermal Nergiz, Yeşil Sol Parti Yürütme Kurulu üyesi İbrahim Boz, HDP Mûş İl Yönetim Kurulu üyeleri Çiçek Tutuş, Ömer Koç ve Ümit Göktürk, Gençlik Meclisi üyesi Maruf Çelikel, Serhat Dursun ve ismi öğrenilemeyen bir kişi serbest bırakıldı.

DÊRSIM

Dêrsim Emek ve Demokrasi Platformu üyelerinin Türkiye’nin Rojava’ya dönük saldırılarına ilişkin yapmak istedikleri açıklama öncesi Sanat Sokağı’nda  gözaltına alınan Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl Eşbaşkanları Nazlı Çelik ve Ferhat Yıldız, yerine kayyım atanan Peri Belediye Eşbaşkanı Orhan Çelebi, EMEP Dersim İl Başkanı Ergün Tekin, Çağdaş Bagaç, Ender Şimşek, Ali Bozkurt ve Hıdır Yıldız,İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürülerek, ifadesi alındı. Burada “2911 gösteri ve yürüş kanununa muhalefet etmek” iddiasıyla ifadesi alınan 8 kişi, hastanede tedavi sonrası serbest bırakıldı. Bırakılanları siyasi parti temsilcileri ve Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) milletvekili Ayten Kordu karşıladı.

Öte yandan akşam saatlerinde Haydar Doğan adlı yurttaş ise çalıştığı iş yerinde gözaltına alındı. Doğan’ın, “Polise Mukavemet etmek” iddiasıyla gözaltına alındığı öğrenildi. Doğan’ın yarın savcılığa çıkarılması bekleniyor. 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version