Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

MSD: Savaşa acil ve kalıcı bir çözüm bulunmalı


HABER MERKEZİ – Gazze’deki hastaneye yönelik saldırıyı kınayan MSD, “Savaşa adil ve kalıcı bir çözüm bulunmalı” çağrısı yaptı. 

 

Demokratik Suriye Meclisi (MSD), Gazze’deki hastaneye yönelik saldırıyı kınadı. MSD tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Gazze’deki tehlikeli, trajik ve insani felaket olaylarını takip ediyoruz ve 7 Ekim’den bu yana sivillere karşı devam eden katliamları şiddetle takip ediyoruz. Son saldırı da El Memedanî Hastanesi’ne karşı yapılan insanlık dışı saldırıydı” denildi. 

 

Yaşamını kaybeden siviller nedeniyle duyulan acı ve üzüntünün dile getirildiği açıklamada, “Yaşamını yitirenlerin ailelerine başsağlığı diliyoruz. Uluslararası toplum sorumluluklarını yerine getirmeli, savaşın ve kanın durması ile sivillerin hedef alınmasına ilişkin tedbirler almalı. Uluslararası toplum, insan hakları ilkelerine ve uluslararası yasalara göre hareket etmeli. Barış sürecinin canlandırılması için ciddi girişimlerde bulunması gerektiği çağrısında bulunuyoruz. Ayrıca Filistin halkının kendi kaderini belirleme hakkı konusunda meşru uluslararası kararlar alınması yönünde çağrıda bulunuyoruz. Savaşa adil ve kalıcı bir çözüm bulunmalı. Destek ve ortak çabalarla bölgeye uygun bir gelecek inşa edebilir, tüm insanların yaşamı ve onuru korunmalıdır” ifadelerine yer verildi. 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version