Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Moskova’da Hamas-İran görüşmesi: ‘Önceliğimiz ateşkes ve insani yardım’

Moskova'da Hamas-İran görüşmesi: 'Önceliğimiz ateşkes ve insani yardım'

– İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Ali Bakıri, Hamas’ın Siyasi Büro Üyesi Musa Ebu Merzuk’un başkanlığındaki heyetle Rusya’nın başkenti Moskova’da bir araya geldi. Rusya’nın resmi davetiyle gerçekleştirilen görüşmede, Filistin’deki son gelişmeler ve İsrail’in yoğun saldırılarının devam ettiği Gazze Şeridi’ndeki durum ele alındı.

‘GAZZE HALKI BU EŞİTSİZ SAVAŞ ORTAMINDAN GURURLA ÇIKACAKTIR’

Görüşmede ABD’nin Tel Aviv’e silah ve modern askeri teçhizat taşıyan 45 uçak gönderdiğine dikkat çeken Merzuk, “Biz inanıyoruz ki Gazze’deki mazlum halk, ABD ve bazı Batılı ülkelerin desteğiyle yürütülen bu eşitsiz savaş ortamından gururla çıkacaktır” ifadelerini kullandı. İranlı bakan ise “Tahran’ın yabancı taraflarla müzakerelerde önceliğinin ateşkes ve Gazze’ye insani yardım sağlanması” olduğunu vurguladı. Bakıri, “İsrail’in Gazze’ye uyguladığı ambargonun kaldırılmasının da ülkesinin öncelikleri arasında olduğunu hatırlatarak, “Bu konuyu çeşitli düzeylerde ve ciddi şekilde takip ettiklerinin” altını çizdi.

BAKIRİ, RUS YETKİLİLERLE DE GÖRÜŞTÜ

Ebu Merzuk başkanlığındaki heyet, dün Moskova’da temaslarda bulunmuştu. Rusya’nın daveti üzerine Moskova’ya giden İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Bakıri de Rus yetkililerle bir araya gelmişti. Duruma tepki gösteren İsrail Dışişleri Bakanlığı ise, “Rusya’yı ‘terör örgütü’ temsilcilerine ev sahipliği yapmakla” suçlamıştı. (DIŞ HABERLER)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version