Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Mısır’a düşen ‘roket’ muammaya dönüştü: İsrail dolaylı yoldan İran’ı işaret etti

Mısır'a düşen 'roket' muammaya dönüştü: İsrail dolaylı yoldan İran'ı işaret etti


– İsrail’in Gazze’ye yönelik hava saldırıları, Hamas’ın da roket salvoları devam ederken, bu sabah İsrail sınırında bulunan Mısır kentleri Taba ile Nuveyba’ya düşen hava araçları tartışma yarattı. İsrail ordusu Yemen kaynaklı bir saldırı ihtimalinden söz ederek dolaylı yoldan İran’ı suçlarken, Mısır yönetimi de olayın sorumlularının bulunması sonrası gerekli yanıtın verileceğini duyurdu.

İsrail-Hamas gerilimin bölgeye sıçrama endişelerini artıran olay, bu sabah saatlerinde yaşandı. Mısır’ın Kızıldeniz kıyısında, birbirlerine 70 kilometre uzakta ve İsrail sınırının yakınında bulunan turistik Taba ve Nuveyba kentlerine roket ve İHA’ların düştüğü iddia edildi. Taba kentine bir İHA’nın düştüğü, Akabe Körfezi açıklarında bulunan Nuveyba’ya ise bir roketin isabet ettiği bildirildi.

Mısır Ordu Sözcüsü Albay Garib Abdulhafız, Taba’da bir binanın üzerine “tanımlanamayan” bir İHA düştüğünü doğrulayarak “Altı kişi hafif yaralanmış olup, ilk müdahalenin ardından yaralılar taburcu edilmiştir. Olay, ilgili makamlardan oluşan uzman bir heyet tarafından araştırılıyor” ifadelerini kullandı.

Mısır’da yayın yapan El-Kahire televizyonunun haberine göre ise Sina Yarımadası’nın güneydoğusunda Akabe Körfezi kıyılarında yer alan Nuveyba kentine de roket düştü. Mısırlı yetkililer, Nuveyba’ya roket düşmesiyle ilgili soruşturma başlattı.

İSRAİL YEMEN’E İŞARET ETTİ

Reuters’a konuşan Mısırlı yetkililer roketin Hamas-İsrail çatışmalarından sektiğini söylerken, İsrail ordusu Kızıldeniz yönüne ve Yemen’deki İran destekli Husileri işaret etti. İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, X hesabından yaptığı açıklamada, kısa süre önce Kızıldeniz bölgesinde bir hava tehdidinin tespit edildiğini ve savaş uçaklarının bölgeye gönderildiğini savundu.

İlgili soruşturmanın devam ettiğini söyleyen Adraee, Nuveyba’ya roket düşmesinin bu tehditten kaynaklandığını tahmin ettiklerini ifade ederek “İsrail, bölgenin güvenliğini korumak için Kızıldeniz muhitinden gelebilecek tehditlere karşı ABD ve Mısır ile çalışacak” dedi.

ABD ordusu geçen hafta, Kızıldeniz üzerinde “muhtemelen İsrail yönüne doğru ilerleyen” bazı İHA ve roketlerin düşürüldüğünü açıklamış ve İran destekli Husileri işaret etmişti.

Öte yandan Hamas da, Gazze’nin 220 metre uzağında, Kızıldeniz’de bulunan İsrail kenti Eilat’a önceki gün Ayyaş 250 füzeleri attığını savunmuştu. İsrail ordusu, kentin yakınlarında boş alana roket düştüğünü duyurmuştu.

Mısır’ın Taba kenti de, İsrail’in Eilat kentine yaklaşık 7 kilometre uzaklıkta yer alıyor. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version