Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

MHP’li Adan’a tepki: Kürt katliamlarının aktörü sizlersiniz

MHP’li Adan’a tepki: Kürt katliamlarının aktörü sizlersiniz


AGİRÎ – HEDEP Agirî Milletvekili Sırrı Sakık’a küfür eden MHP’li Meclis Başkanvekili Celal Adan’a tepki gösteren HEDEP Bazîd İlçe Örgütü Eşbaşkanı Cemil Koç, “Kürtlere yapılan katliamların dile getirilmesi neden zorunuza gitti? O katliamların ana aktörü sizlersiniz” dedi. 

 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Agirî Milletvekili Sırrı Sakık,26 Ekim’de Meclis Genel Kurulu’nda cumhuriyet tarihi boyunca yapılan katliamları yazdığı rulo kağıdıyla gösterdi. Konuşma sonrasında MHP’li Meclis Başkanvekili Celal Adan’ın Sakık’a küfürlü sözler sarf etti. Adan’ın küfürlü sözler sarf etmesine tepkiler gelmeye devam ediyor. 

 

HEDEP öncülüğünde HDP Bazid İlçe Örgütü binası önünde basınaçıklaması  düzenledi. Açıklamaya, HDP, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Tevgera Jinên Azad (TJA) ve yurttaşlar katıldı. 

 

Açıklama metnini HEDEP Bazid İlçe Örgütü Eşbaşkanı Cemil Koç okudu.

 

Koç, seçilmiş vekillerin halkın iradesi olduğunu söyleyerek, şöyle devam etti: “Meclis Başkanı Celal Adan’ın ettiği hakaretler vekiller şahsında bütün Kürt halkına edildi. Vekilimizin cumhuriyetin 100. yılında hazırladığı yüz başlıkla Kürtlere ve halklara yapılan katliamları ve hukuksuzlukları dile getirmesi neden zorunuza gidiyor? Çünkü o katliamların ana aktörü sizlersiniz. Bunu bütün halkımız biliyor. Türkiye’nin her zaman karanlık yüzü oldunuz vekilimizin hazırladığı rapor bu yüzden zorunuza gitti ve o sözleri sarf ettiniz. Bu sebepten halkı temsil eden meclis başkan vekilliği yapmanızı tasnif etmiyoruz. Derhal o makamdan alınmalı ve daha demokrat daha terbiyeli bir meclis başkanı seçilmeli. Vekillerimiz irademizdir.” 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version