Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Meksika’da göçmen faciası: Devrilen kamyonun kasasında saklanan 10 Kübalı kadın öldü

Meksika'da göçmen faciası: Devrilen kamyonun kasasında saklanan 10 Kübalı kadın öldü

– Meksika’nın güney eyaleti Chiapas’da otoyolda göçmenleri taşıyan kamyonun devrilmesi sonucu aralarında bir çocuğun da bulunduğu 10 Kübalı kadın göçmen öldü, en az 17’si de yaralandı. Guatemala sınırına yakın bir bölgede göçmenlerin ABD’ye ulaşmak için sıklıkla kullandıkları Pasifik kıyısı boyunca uzanan otoyolda meydana gelen olay bu hafta göçmenlerin karıştığı ikinci kaza oldu.

AŞIRI HIZ NEDENİYLE DEVRİLDİĞİ DÜŞÜNÜLÜYOR

Meksika Ulusal Göç Enstitüsü’nden (INM) yapılan açıklamada, bu kadar çok insan taşımak için tasarlanmamış olan kamyonun sürücüsünün kaza yerinden kaçtığı belirtildi. INM, “İlk raporlara göre sürücü hız yapıyordu, aracın kontrolünü kaybetti ve devrildi” diye ekledi.

DÜNYANIN EN YOĞUN DÜZENSİZ GÖÇ ROTALARINDAN BİRİ MEKSİKA’DA

Birkaç gün önce de aynı eyaletin bir başka bölgesinde göçmenleri taşıyan bir başka kamyon devrilmiş ve iki göçmen ölmüştü. ABD ile Meksika arasındaki sınır son yıllarda en yoğun düzensiz göçün yaşandığı rotalardan biri. Aralarında çok sayıda Türkiyelinin de bulunduğu farklı ülkelerden binlerce göçmen kaçak şekilde otobüsler, römorklar ve yük trenleriyle sınırı geçmek için hayatlarını tehlikeye atıyor. (DIŞ HABERLER)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version