Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Londra’da Filistin’e destek eylemi: BBC binasına kırmızı boya atıldı

Londra'da Filistin'e destek eylemi: BBC binasına kırmızı boya atıldı


Filistin yanlısı binlerce gösterici Londra’nın merkezinde bir yürüyüş düzenleyerek, Hamas öncülüğündeki Filistinli silahlı grupların İsrail’de gerçekleştirdiği saldırıların tetiklediği İsrail’in Gazze Şeridi’ndeki askeri harekâtına son verilmesi çağrısında bulundu.

Birçoğu Filistin bayrakları ve “Özgür Filistin” yazılı pankartlar taşıyan protestocular Oxford Circus yakınlarında toplanarak buradan İngiltere Başbakanı Rishi Sunak’ın resmi konutu ve ofisi olan Downing Street’e doğru yürüyüşe geçti. Sloganlar, İsrail’i destekledikleri için İngiltere ve Amerika Birleşik Devletleri hükümetlerini hedef aldı. Organizatörler ve protestocular “Özgür, özgür Filistin – işgal suçtur” sloganları atarken bir grup dev bir Filistin bayrağı açtı.

22 yaşındaki öğrenci Belal Stitan, Gazze’deki akrabaları için endişelendiğini söyledi. “Gazze’de hiç kimse iyi değil. Ailemin hepsi Gazze’de ve hiçbiri iyi değil” diyen Stitan, kuzenleriyle futbol ve okuldaki durumları gibi normal şeyler hakkında konuşabilmeye geri dönmek istediğini söyledi. “Bu durum insanlık için büyük, çok büyük bir sorun ve dünyaya şunu söylemek zorundayım, insan olduğumuzu unutmayın …, burada olduğumuza inanamıyorum” ifadelerini kullandı.

POLİS HAMAS BAYRAKLARINI YASAKLADI

Polis “Filistin Yürüyüşü” öncesinde Hamas ya da İngiltere tarafından terörist olarak yasaklanan diğer gruplara destek veren bayrak taşıyan herkesin tutuklanacağı uyarısında bulundu.

BBC’YE KIRMIZI BOYALI PROTESTO

Cumartesi günü erken saatlerde, yürüyüşün başlangıcına yakın bir yerde bulunan BBC yayın kuruluşunun merkezi kanı simgeleyen kırmızı boyaya bulandı. Kamu yayıncısı BBC 7 Ekim’den bu yana yayınlarında çatışmayı genellikle İsrail’in tarafında olarak aktarmakla suçlanıyordu.

Yüzlerce protestocu Filistin yanlısı bir yürüyüş öncesinde BBC’nin Londra’daki merkezi Broadcasting House’un önünde toplanmıştı.Binanın girişine kırmızı boya atılmasının ardından binanın ana girişinin dışında bir polis kordonu oluşturuldu. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version