Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Liverpool’un yıldız futbolcusu Mohamed Salah: Gazze’ye insani yardım girişine izin verilmeli

Liverpool’un yıldız futbolcusu Mohamed Salah: Gazze’ye insani yardım girişine izin verilmeli


Liverpool ve Mısır milli takımın yıldız futbolcusu Mohamed Salah çarşamba günü sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Gazze’ye insani yardım girişine izin verilmesini isterken dünya liderlerine daha fazla masum insanın ölmesine engel olma çağrısı yaptı.

pic.twitter.com/cpyHFIhuQj

— Mohamed Salah (@MoSalah) October 18, 2023

Mohamed Salah’ın açıklaması şöyle:

“Böyle bir zamanda konuşmak hiç kolay değil. Çok fazla şiddet, kalp kırıklığı ve vahşet yaşandı.

Son haftalarda yaşanan çatışmalara tahammül etmek mümkün değil. Tüm yaşamlar kutsaldır ve korunmalıdır. Katliamların durdurulması gerekiyor, aileler parçalanıyor.

Şu anda açık olan şey, Gazze’ye insani yardıma derhal izin verilmesi gerektiğidir. Oradaki insanlar korkunç koşullar altında.

Dün gece hastanede yaşananlar dehşet verici. Gazze halkının acilen gıda, su ve tıbbi malzemeye ihtiyacı var.

Dünya liderlerine masum canların daha fazla katledilmesini önlemek üzere bir araya gelmeleri çağrısında bulunuyorum – insanlık galip gelmelidir.”

Mısır milli takımının kaptanlığını yapan, Liverpool ile şampiyonlar ligi ve premier lig şampiyonluğu kazanan, Arap dünyasında en popüler sporculardan biri olan Salah, ayrıca pazar günü Mısır Kızılay’ına İsrail hava saldırılarından etkilenenlere yardım edilmesi için bağışta bulundu.

Kerem Aktürkoğlu da bir paylaşım yapmıştı

Çocukların, sivillerin, hiçbir suçu olmayan binlerce insanın gözlerimizin önünde katledilmesine sessiz kalamayız. Hastanelerin, camiilerin, evlerin bombalar altında kalması kabul edilemez. Şimdi susarsam, ömrüm boyunca vicdanım rahat olmayacak. Bu katliama ve yıllardır bitmeyen… pic.twitter.com/t75uLM4ayt

— Kerem Aktürkoğlu (@keremakturkoglu) October 17, 2023

Galataraylı futbolcu Kerem Aktürkoğlu da Gazze’de hastanenin vurulması yüzlerce sivilin hayatını kaybetmesinin ardından bir paylaşım yapmıştı:

“Çocukların, sivillerin, hiçbir suçu olmayan binlerce insanın gözlerimizin önünde katledilmesine sessiz kalamayız. Hastanelerin, camiilerin, evlerin bombalar altında kalması kabul edilemez. Şimdi susarsam, ömrüm boyunca vicdanım rahat olmayacak. Bu katliama ve yıllardır bitmeyen zulme karşı susmayacağım.”

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version