Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Limak Holding’e bağlı inşaat işçileri gözaltına alındı


İSTANBUL- Limak Holding’e bağlı Finans Merkez Bankası Şantiyesi’nde çalışan inşaat işçilerinin, haklarını alamadıkları gerekçesiyle başlattıkları eyleme polis müdahale etti. Eylemde 2’si sendika yetkilisi 6 işçi gözaltına alındı. 

 

Limak Holding’e bağlı Finans Merkez Bankası Şantiyesi’nde çalışan 6 inşaat işçisi, kıdem tazminatı ve fazla mesailerini alamadıkları için şantiyesinin girişini kapatarak eylem gerçekleştirdi. İnşaat İşçileri Sendikası (İnşaat İş), Devrimci Yapı, İnşaat ve Yol Sendikası (Dev Yapı İş) öncülüğünde örgütlenen işçilerin eylemine, şantiyedeki özel güvenlik görevlileri saldırdı. İşçilerin kararlılığından dolayı geri adım atan güvenlik görevlileri, polise haber verdi. Bunun üzerine olay yerine çok sayıda çevik kuvvet polisi geldi.

 

GÖZALTINA ALINDILAR 

 

İnşaat İş Sendikası Genel Sekreteri Yunus Özgür, polislere haklarının gasp edildiğini ve eylemlerinin meşru olduğunu söyledi. Özgür, gözaltına alınsalar da haklarından vazgeçmeyeceklerini belirtti. Ardından polis işçilere saldırdı. Bu esnada işçiler, “İnşaat işçisi köle değildir”, “İnsanlık onuru işkenceyi yenecek” sloganlarını attı. Ablukaya alınan işçiler yerde sürüklenerek gözaltına alındı. 

 

Gözaltına alınanlar arasında 6 inşaat işçisinin yanı sıra Dev Yapı İş Genel Sekreteri Nihat Demir ve İnşaat İş Genel Sekreteri Yunus Özgür de bulunuyor. Gözaltına alınanların nereye götürüldüğü öğrenilemedi.

 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version