Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Limak Holding şantiyesinde direnişte olan işçiler gözaltına alındı


İSTANBUL – Limak Holding’e bağlı şantiyede haklarını alamadıkları için eylem başlatan 6 inşaat işçisi ve 2 sendika temsilcisi gözaltına alındı. 

 

İnşaat İşçileri Sendikası (İnşaat İş), Devrimci Yapı, İnşaat ve Yol Sendikası (Dev Yapı İş) öncülüğünde örgütlenen Limak Holding’e bağlı Finans Merkez Bankası şantiyesinde çalışan 6 inşaat işçisi, kıdem tazminatı ve fazla mesailerini alamadıkları için eylem başlattı. Eylemin ikinci gününde işçilere, Dev Yapı İş Genel Sekreteri Nihat Demir ve İnşaat İş Genel Sekreteri Yunus Özgür destek verdi.

 

GÖZALTINA ALINDILAR 

 

Finans Merkez Bankası şantiyesinin ofis kapısını kapatmak için şantiyeye girmek isteyen işçiler polis tarafından darp edilerek engellendi. İşçiler burada oturma eylemi gerçekleştirirken, polis 6 inşaat işçisi ve Dev Yapı İş Genel Sekreteri Demir ve İnşaat İş Genel Sekreteri Özgür’ü gözaltına aldı.

 

‘KÖLE DEĞİLİZ’

 

Sanal medya hesabından açıklama yapan Dev Yapı İş, direnişten vazgeçmeyeceklerini belirterek, “Ne yaparsanız yapın gözümüzün içine bakarak haklarımızı gasp edeceğinizi söyleme cesaretinizi kıracağız.  Köle olmadığımızı bir kez daha göreceksiniz” ifadelerini kullandı.

 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version