Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırılarda 11 kişi yaşamını yitirdi


HABER MERKEZİ – Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırılar aralıksız devam ediyor. İç Güvenlik Güçleri, elektriklerin kesildiği birçok kentte süren bombardımanlarda 11 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı. 

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın Kuzey ve Doğu Suriye’yi hedef alan açıklamalarının ardından bölgeye saldırılar artarak devam ediyor. 

 

Hawar Haber Ajansı’nda (ANHA) yer alan haberlere göre Türkiye, Şera’ya ait Meranaz köyü ile Şêrawa ilçesine bağlı Dêr Cemal ve Ziyara köyleri arasındaki bölgeye saldırdı. 

 

ŞAM GÜÇLERİNE SALDIRI 

 

Türkiye’ye ait silahlı insansız hava araçları (SİHA) Zirganê Zirgan’a bağlı Dad Ebdal köyündeki okula saldırdı. SİHA’lar ayrıca Zirgan’a bağlı El Bube ve El Esadiye köylerinde Şam hükümeti güçlerine ait noktaları da saldırdı. Saldırılarda maddi hasar oluştu.

 

ELEKTRİKLER KESİLDİ

 

SİHA’lar Qamişlo’nun kuzeyindeki elektrik santralini bombaladı. Saldırılar sonucunda Qamişlo ve Amudê’de birçok hizmet kurumunda ve mahallelerde elektrikler kesildi. Qamişlo Elektrik Dairesi’nden yapılan açıklamaya göre, bir elektrik santrali tamamen devre dışı kaldı, bir diğeri ise kısmen hasar gördüğü için Iwêcê ve Ceqceq istasyonları, tahıl depoları, Cizîrê değirmeni, Kalp ve Göz Hastanesi ile 6 hastanede, fırın ve on binlerce evde elektrik kesintisi yaşandı.

 

Amudê ilçesinin ana istasyonu da bombalandı, bunun sonucunda şehrin tüm hizmet kurumlarında, mahalle ve köylerinde elektrikler kesildi.

 

Şehba’nın Zîwana köyü ve Til Rıfat ilçesinin çevresine ağır silahlarla saldırı düzenlendi. 

 

EFRÎN’DE 8 KÖYE SALDIRI 

 

Türkiye, Şera ve Şêrawa ilçelerine bağlı 8 köye saldırdı. Bombalanan köyler şunlar: “Efrîn’in Şêrawa ilçesine bağlı Meyasê, Gundê Mezin, Kilûtê, Soxanekê ve Bênê ile Şera’ya bağlı Merenaz, Şewarxa, Kiştîarê köyleri.”

 

QAMİŞLO’YA BOMBARDIMAN: 1 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

Qamişlo Kantonu’na yönelik bombardımanında bir yurttaş hayatını kaybetti, 2 yurttaş da yaralandı.

İç Güvenlik Güçleri’nin saldırılara ilişkin yaptığı açıklamada ise, saldırılarda 11 kişinin yaşamını yitirdiği bilgisini paylaştı. 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version