Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Kuzey ve Doğu Suriye’nin hava sahasının Türkiye’ye kapatılması çağrısı


HABER MERKEZİ – Kuzey ve Doğu Suriye’deki siyasi partiler, uluslararası güçlere Türkiye’nin saldırılarına karşı sessizliklerine son vermeye ve bölgenin hava sahasını kapatmaya çağırdı. 

Kuzey ve Doğu Suriye’deki siyasi partiler, Türkiye’nin saldırılarına karşı yürüyüş düzenleyerek açıklama yaptı. 

 

Hesekê’de saldırılara karşı düzenlenen yürüyüşe katılan sivil toplum örgütleri, siyasi partiler, Kürt ve Arap aşiretlerinin kanaat önderleri bölgenin hava sahasının kapatılması çağrısında bulundu.  Yürüyüşte, “Türk devletinin saldırılarını durdurun”, “Hava sahamızı Türk devletinin uçaklarına kapatın” ve “Kim halkları yaşam haklarından mahrum bırakıyorsa savaş suçu işliyor” yazılı pankartların yanı sıra Türkiye’nin 8 Ekim’de Uyuşturucuyla Mücadele Akademisi’ne yönelik saldırısı sonucu yaşamını yitirenlerin fotoğraflarını taşındı. Hesekê’nin Xiwêran Mahallesi’ndeki Şehit Ezîz Kavşağı’nda başlayan yürüyüş, mahalledeki Uluslararası Koalisyon üssüne kadar devam ederek burada mitinge dönüştü. Yapılan açıklamayı Demokratik Suriye Meclisi (MSD) İletişim Ofisi üyesi Deriya Remedan okudu.

 

‘SAVAŞ SUÇU İŞLİYOR’

 

Türkiye’nin saldırılarını artırdığını belirten Remendan, altyapı ve hizmet binalarının hedef alındığı, katliamlar gerçekleştirildiğini ifade etti. Remendan, “Saldırılarda yurttaşlara ait hizmet kurumları bombalanarak insanlığa karşı suçlar ve savaş suçu işleniyor. Türk devleti, saldırılarıyla güvenliği, istikrarı ve Özerk Yönetim projesini bitirmeyi amaçlıyor. Saldırılarda işgal girişimlerini hayata geçirmek için terörist örgütleri ve çeteleri kullanıyor” dedi. Remendan, uluslararası güçlere müdahale etmeye, Türkiye’nin bölgeye yönelik saldırılarını durdurmaya ve Kuzey ve Doğu Suriye bölgelerinin hava sahasını kapatmaya çağırdı. 

 

Açıklamanın sonunda Türkiye’nin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırıları ve ihlallerine ilişkin bir dosya Uluslararası Koalisyon’a bağlı üsteki yetkililere teslim edilerek hava sahasının kapatılması çağrısında bulunuldu.

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version