Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

KHK eylemi 265’inci haftasında


İZMİR – KHK ile ihraç edilen kamu emekçilerinin işlerine geri dönmesi talebiyle yapılan oturma eyleminin 265’inci haftasında Türkiye ve bölgedeki savaş politikalarının halkları yoksullaştırdığına dikkat çekildi.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) İzmir Şubeler Platformu, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen kamu emekçilerinin işlerine iadesi talebiyle Karşıyaka Çarşıda düzenlediği oturma eylemine 265’inci haftasında devam etti. “Ölümü değil yaşamı savunuyor, barış mücadelesini yükseltiyoruz” pankartı açılan açıklamada sık sık “Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek”, “Susma haykır, yaşasın barış”, “Hak, hukuk, adalet” ve “Birleşe birleşe kazanacağız” sloganları atıldı.

Açıklamada konuşan KESK İzmir Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Mustafa Güven, 15 Temmuz 2015 öncesi ve sonrası süreçte ‘Tek Adam Rejimine’ doğru giderken bölgede savaş politikalarının kışkırtıldığı bir sürecin yaşandığını vurguladı. Savaşçı, müdahaleci politikalarla yoksul halkın dini ve milli duygularının suistimal edildiğini kaydeden Güven, “OHAL KHK ile ihraç edilen arkadaşlarımızın surumu maalesef savaş hukuksuzluğundan ve gelişen siyasal zeminden bağımsız değildir. Bugün eğitimde ÇEDES Projesi ile gericileştirilmek isteniyorsa sağlık neredeyse tamamen özelleştirilerek sigorta şirketlerinin insafına bırakılmış ise bu sürecin kökeninde haksız hukuksuz bir şekilde parasız eğitim istediği için nitelikli kamu hizmetini savunan kamu emekçilerinin ihraç edilmesiyle dolaysız ilişkili olduğunu biliyoruz” dedi.

SAVAŞ POLİTİKALARINA TEPKİ 

“Savaşı durduracak olan dünya ezilen halkları ve emekçilerdir” diyen Güven, “Filistin halkı dünyadan ve Türkiye’den hamaset ile süslenen timsah gözyaşları değil, çözüm için acil somut adımlar atılmasını beklemektedir. Bunun için: öncelikle saldırılar derhal durdurulmalı, ateşkes sağlanmalı, Filistin halkına yönelik abluka derhal kaldırılmalıdır. İsrail işgal ettiği topraklardan geri çekilmelidir. Tüm emperyalist güçler bölgeden çekilmelidir. İsrail ile yapılan ikili anlaşmalar iptal edilmelidir. Filistin halkına ekonomik, sosyal her türlü destek sağlanmalıdır. Filistinlilerin hak eşitliğini tanımayan hiçbir ‘çözüm’ kabul edilmemelidir. KESK olarak; bir kez daha İsrail’in soykırıma varan Gazze şeridindeki hastaneye ve sivillere yönelik tüm saldırıları kınıyoruz” diye konuştu.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version