Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

KESK: İktidar evrensel hukuku hiçe saydı


AMED – İktidarın ihraçlar konusunda evrensel hukuk kurallarını hiçe saydığını belirten KESK Amed Şubeler Platformu üyeleri, son emekçi göreve dönene kadar mücadeleyi sürdüreceklerini söyledi.  

 

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Amed Şubeler Platformu, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen kamu emekçilerinin işlerine iadesi talebiyle düzenlediği “KHK’ler gidecek, biz kalacağız” eylemini 69’uncu haftasında Hazal Park’ta sürdürdü. Eyleme, KESK üyeleri ile CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu katıldı. 

 

Platform adına açıklama metnini okuyan HABER-SEN Amed Şube Başkanı Mehmet Uluğ, iktidarın anayasa ve uluslararası sözleşmelerle güvence altına alınan sendikal hakları, ihraçların gerekçesi olarak göstererek, insan hakları ve evrensel hukuk kurallarını hiçe saydığını belirtti. 

 

‘MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ’

 

İktidarın 375 sayılı KHK’ye eklenen geçici 35’inci maddeyle ihraç kararları verip emekçileri ekmek ile terbiye edebileceğini düşündüğünü belirten Uluğ, “OHAL Komisyonunun keyfi kararları, şimdi de yargı eliyle devam etmekte, AKP-MHP iktidarının yargıya baskısı, KHK hukuksuzluğunun devam etmesine neden olmaktadır. İlk günden beri KESK olarak hem fiili meşru mücadelemizle, hem de hukuki mücadelemizle ihraçların anti demokratik ve hukuksuz olduğunu haykırıyoruz. Son arkadaşımız görevine iade edilinceye ve bu zulüm bitinceye kadar mücadelemizi devam ettireceğiz” dedi. 

 

Eylemde konuşa Tanrıkulu ise darbeyi fırsata çeviren iktidarın emekçileri görevinden aldığını belirtti.  

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version