Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

‘Kenya’nın Kahramanları’ Belgeseli Rotterdam’da gösterildi

‘Kenya’nın Kahramanları’ Belgeseli Rotterdam’da gösterildi

BASRİ DOĞAN | ROTTERDAM, TR724

İmza attığı sosyal sorumluluk projeleriyle övgü toplayan Time To Help, dünyanın dört bir yanındaki yetim ve öksüzlerin kimsesi olmaya devam ediyor. Dernek Afrika ülkelerinde yaptıkları çalışmaları belgesel haline getirdi. ‘De ware kanjers in Kenia’ (Kenya’nın Kahramanları) Hollanda’nın Rotterdam kentinde gösterildi. Kütüphanesi tiyatro ve sinema salonundaki gösterime Hollandalı sanatseverler büyük ilgi gösterdi.

Afrika ülkelerinden Kenya ve Uganda’da son bir yılda yürüttükleri yetimhane ve yardım çalışmalarını 35 dakikalık bir belgesele sığdırdıklarını belirten Time To Help Hollanda Müdürü Ömer Tozkoparan, faaliyetlerini görünür hale getirmeye çalıştıklarını söyledi. Tozkoparan “Time To Help Hollanda gönüllülerimiz ile yılın belli dönemlerinde Afrika’ya gidiyoruz. Yetimhaneleri ve okulları tamir ediyoruz. Sonra da oradaki yetkililere devrediyoruz. Kenya’nın Kahramanları belgeselimiz için de gönüllülerimizle Kenya’ya gittik. Orada güzel çalışmalar yaptık.” dedi.

TİME TO HELP OLARAK AFRİKA’YI GÜZELLEŞTİRMEYE ÇALIŞIYORUZ

Afrika’da insan ömrünün çok kısa olduğuna vurgu yapan Tozkoparan “Ortalama yaşam süresi 40 ila 45 yaş arasında. Artık bu yaşlarda vücut tükeniyor. Biz Time To Help Hollanda olarak oraları güzelleştirmeye çalışıyoruz. Yetim çocukların sağlıklı ortamlarda kalacağı bir barınak yapmaya çalışıyoruz. Kenya’nın Kahramanları belgesinde sadece Afrika’nın bir bölümünü ekranlara taşıdık. Uganda, Tanzanya, Nijerya, Gana ve Burkina Faso, Pakistan ve Bosna Hersek’te de aktifiz. Özellikle su kuyuları açıyoruz. Yetimhaneler yapıyoruz. Bunun yanında gıda yardımları yapıyoruz.” ifadelerini kullandı.

ÖNEMLİ OLAN BİR İNSANIN ELİNDEN TUTMAK

Hollanda genelinde yüze yakın gönüllü ile çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Time To Help Hollanda Müdürü Ömer Tozkoparan “sözlerini şöyle tamamladı: ”Hollanda çapında bize destek veren gönüllülerimize ve yardım veren dostlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Önemli olan bir insanın elinden tutmak. Herkes ihtiyaç sahibi birinin elinden tutar ise dünyanın güzelleşeceğine inanıyorum. Bu belgeselde Kenya ve Uganda var idi. Bu belgesel ilk idi. Bundan sonra da başkaları gelecek.”

68 YETİM ÇOCUĞA YENİ YAŞAM ALANI YAPTIK

Hollanda’dan Afrika’ya ‘Yardım Eli’ sloganı ile gittiklerini belirten Time To Help Hollanda koordinatörü Fatma Öz ise proje hakkında şu bilgileri verdi: “Bugün Rotterdam şehir kütüphanesi tiyatro salonunda özel bir gün düzenledik. 150 izleyicinin katılımı ile Kenya’nın Kahramanları belgeselini birlikte izledik. Daha önce yapmış olduğumuz yetimhanelerin tamir ve onarımı ile ilgilendik. Bunu 35 dakikalık bir belgesel haline getirdik. 68 yetimin kaldığı yetimhane ve okullarında çalışıldı. Yetimhanede çöken duvarlar tamir edildi, çatısı yapıldı, bütün bina yeniden sıvandı ve boyandı. Yeni ranzalar, yataklar, battaniye ve yastıklar alındı. Gönüllülerimiz bu ziyaretimiz boyunca, boya, temizlik yaptılar, ranza ve yatakları yerleştirdiler, duvarlara çizgi film kahramanları çizdiler ve yetimhaneyi süslediler. Açılışı yerel yetkililer ve çevreden kalabalık mahalleli ile gerçekleştirdik Hollanda’daki vatandaşlarımızın bizlere emanet ettikleri yardımları Time To Help gönüllüsü olarak birebir muhtaç sahiplerine ulaştırdık. Devlet yetkilileri de dağıtımda bizlere iştirak etti.”

YARDIM KURULUŞLARI İLE ORTAK ÇALIŞMA

Hollanda Time To Help’in Afrika insanının yardımına koşmaya devam edeceğini aktaran Time To Help Hollanda gönüllüsü Bosman ailesi ise Time To Help Hollanda ile ortak çalışmaktan son derece mutlu olduklarını ve iyilik hareketine sonuna kadar destek vereceklerini söyledi.

Hollanda Time To Help Hollanda, ülkenin önde gelen yardım kuruluşları olan Rodekruis (Kızılhaç), Voedselbank (Gıda Bankası) ve Belediye yardım kuruluşları ile ortak projeler geliştiriyor. Hollanda içinde ve dışındaki fakir ve yardıma muhtaç ülkelere yardımda bulunuyor.

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version