Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Kaya’nın kaçırılmasına tepki: Olayın takipçisi olacağız


MERSİN – HEDEP Gençlik Meclis Üyesi Mazlum Kaya’nın kaçırılmasına ilişkin yapılan açıklamada konuşan Av. İbrahim Kaya, “İşkenceye maruz bırakılması için Kürt olması yeterli görülüyor, olayın takipçisi olacağız” dedi. 

 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Gençlik Meclis Üyesi Mazlum Kaya’nın, dün Akdeniz ilçesine bağlı Çay Mahallesi’ndeki evinden çıktığı sıra kendisini polis olarak tanıtan kişilerce kaçırılarak darp ve tehdit edilmesine ilişkin HDP Mersin İl Örgütü’nde basın toplantısı düzenledi. Toplantıya HEDEP milletvekilleri Perihan Koca, Ali Bozan ve Kamuran Tanhan ile İnsan Hakları Derneği (İHD) ve çok sayıda kişi katıldı. 

 

‘KÜRT OLMASI YETERLİ’

 

Açıklamada ilk olarak konuşan Kaya’nın avukatı Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) Mersin Şube Eşbaşkanı İbrahim Kaya, “Devlet eliyle mafyavari çetelerin yaygınlaştığı bir dönemden geçiyoruz. Müvekkilim hakkında herhangi bir yakalama gözaltı kararı olmamasına rağmen gündüz sıralarında zorla kaçırılıp işkence ve kötü muameleye maruz kalıyor. Olay sonrasında Toros Devlet Hastanesi’nde darp raporu alındı. Halkın artık güvenlik, temel hak ve hürriyetleri askıya alınmış durumda. İşkenceye maruz bırakılması hukuksuz bir şekilde kaçırılması için Kürt olması yeterli görülüyor. Biz ÖHD olarak yapılan uygulamanın faillerinin bulunması için tüm gerekli girişimlerde bulunacağız, olayın takipçisi olacağız” dedi. 

 

‘GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ’

 

Ardından konuşan HEDEP Mersin Milletvekili Ali Bozan ise “Bu işkenceyle, kaçırmayla sadece Mazlum arkadaşımız değil, özellikle gençlik meclisimizin çalışmaları hedeflendi. Gençlik meclisimiz 4 aya yakındır bir kampanya başlattı. Tarsus’ta yaptıkları afişleme çalışmalarında polisler gençliğin mahallelere astığı afişleri toplayıp, yırttılar. Bunun anlamı şudur; gençlik meclisinin başlattığı bu kampanyadan bu kentin mülkü amirleri rahatsız. Esas uyuşturucuyla mücadele etmesi gerekenler, kendi görevlerini yerine getirmiyorlar, gençlik meclisine saldırı yolunu tercih ediyorlar. Bu saldırı partimizedir, asla bize geri adım attırmayacak. İşkence suçunu işleyen kişiler açığa çıkacak ve yargılanacaklar” diye konuştu. 

 

Açıklama, “Baskılar bizi yıldıramaz” sloganı ile sona erdi. 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version