Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Katledilen Deniz Bülbün’ün kardeşi: Saldırgan ne açıklanıyor ne de yakalanıyor


HABER MERKEZİ – Hewlêr’de 18 Eylül günü katledilen KNK Hewlêr Temsilcisi Deniz Cevdet Bülbün cinayetinin fail ya da failleri hala yakalanmış değil. Kardeşi Hişyar Bülbün, olaya ilişkin kimsenin gözaltına alınmadığını gibi kamuoyuyla hiçbir bilginin paylaşılmamasına tepki gösterdi. 

 

Kurdistan Ulusal Kongresi (KNK) Hewlêr Temsilcisi Deniz Cevdet Bülbün, 18 Eylül’de Federe Kurdistan Bölgesi’nin Hewlêr kentinde uğradığı silahlı sonucu hayatını kaybetti. Hewlêr temsilciliklerine dönük saldırıda asıl hedefin üst düzey yetkililer olduğunu belirten KNK Eşbaşkanı Ahmed Karamus, tehditleri daha önce KDP’li yetkililer ve asayişe bildirmelerine rağmen tedbir alınmadığını açıklamıştı. 

 

Hewlêr’de katledilen KNK Temsilcisi Deniz Bülbün’ün kardeşi, Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nin hala hiçbir açıklama yapmadığını, kardeşinin katledilmesiyle ilgili kimsenin gözaltına alınmadığını söyledi.

 

Rojnews’e konuşan katledilen Deniz Bülbün’ün kardeşi Hişyar Bülbün, ağabeyinin Kürtçe öğretmeni olduğunu ve Kürt dili için mücadele ettiğini dile getirdi. 

 

İşlenen cinayetin üstünden geçen zamanda kimsenin gözaltına alınmadığı söyleyen Bülbün, kamuoyuyla hiçbir bilgi paylaşılmayan Bölge Hükümeti’nin sessizliğini koruduğunu ifade etti. Bülbün,“Hewlêr’de bir sivil yurttaşın katledilmesi beraberinde soru işaretleri getiriyor. Bir terör saldırısı gerçekleştiriliyor. Ancak saldırgan ne açıklanıyor ne de yakalanıyor. Bu durum Güney Kürdistanlı tüm yurttaşlar için büyük bir tehlike arz ediyor” dedi. 

 

Bülbün, son olarak Bölge Hükümeti’ne “Hükümet ve ilgili kurumlar Deniz’i katledenleri bir an önce açığa çıkarmalı ve bu olayın arkasında kimlerin olduğunu komuoyuyla paylaşmalı” çağrısında bulundu.

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version