Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Katar’da sekiz emekli Hint subayına idam cezası: ‘İsrail için casuslukla’ suçlanıyorlardı

Katar'da sekiz emekli Hint subayına idam cezası: 'İsrail için casuslukla' suçlanıyorlardı


– Katar’da bir mahkeme, taşeron olarak donanmaya çalışan bir firmada görevli sekiz emekli Hint subayını idama mahkûm etti. Emekli subaylar ‘İsrail için casusluk yapmakla’ suçlanıyordu. Kararı ‘şoke edici’ diye niteleyen Hindistan hükümeti “gerekçeli kararın beklendiğini” açıklamakla yetindi. Hindistan medyasına göre idama mahkum edilenler Katar hükümetine denizaltı alımı konusunda danışmanlık yapan ‘Al Dahra’ adlı firmada çalışan emekli Hint donanma subaylarıydı.

SANIKLARA YÖNELTİLEN SUÇLAMALAR KAMUOYUNA AÇIKLANMADI

Katar istihbaratı tarafından Ağustos 2022’de tutuklanarak hücre hapsine konulan sanıklara yöneltilen suçlamalar aradan bir yıldan uzun zaman geçmesine rağmen kamuoyuna açıklanmadı. Ancak Hindistanlı araştırmacı gazeteci Praveen Swam birkaç ay önce, tutuklanan deniz subaylarının Katar’ın bir denizaltı programı hakkında casusluk yaptıklarını ve istihbaratı İsrail’e aktardıklarını kanıtlayan “elektronik postaları ele geçirdiğini” iddia etti.

‘KATAR’IN CÜCE DENİZALTI PROGRAMI HEDEFTEYDİ’ İDDİASI

Bazı kaynaklar ise söz konusu cezaların Katar Donanması için inşa edildiği aktarılan İtalyan ‘cüce denizaltılarıyla’ ilgili olabileceğini iddia ediyor. Bu iddia Doha ve Yeni Delhi kaynakları tarafından doğrulanmasa da aralarında The Tribune ve The Print’in de bulunduğu çok sayıda Hindistan gazetesi bu kişilerin İsrail adına casusluk yapmakla suçlandıklarını aktarmıştı. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version