Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Katar mahkemesi 8 Hintliyi casusluk suçundan idama mahkum etti

Katar mahkemesi 8 Hintliyi casusluk suçundan idama mahkum etti


Katar’da 8 Hindistan vatandaşı eski deniz subayı İsrail için casusluk yaptıkları gerekçesiyle idama mahkum edildi.Kararın ardından Hindistanlı yetkililer tüm hukuksal seçenekleri araştırdıklarını ve karar ile ilgili Katarlı yetkililerle görüşeceklerini açıkladılar.

Katar hükümetine denizaltı alımı konusunda danışmanlık yapan Al Dahra adlı özel bir şirketin çalışanları olduğu belirtilen 8 Hindistan Deniz Kuvvetleri eski personeli geçen yıl ağustos ayında Katar’da casusluk şüphesiyle tutuklandı. Perşembe günü haklarında idam kararı verilen 8 Hintlinin “hassas sırları ihlal etmekle” suçlandıkları iddia edilirken Katar yada Hindistan hükümetinden bu iddiaları doğrulayan bir açıklama gelmedi. 

Hindistan medyasında yer alan haberlere göre, 8 Hintli geçen yıl Katar’ın askeri denizaltı programı ile ilgili olarak İsrail için casusluk yaptıkları şüphesiyle tutuklandı. Mahkemenin 8 Hintli için vermiş olduğu idam kararı, Katar’ın İsrail ile Filistin arasındaki İsrailli rehinelerin serbest bırakılması ve Gazze’deki sivil halka insani yardım ulaştırılması için yürütülen görüşmelerde arabuluculuk rolünü üstlendiği dönemde geldi.

Milyonlarca Hintlinin Körfez ülkelerinde yaşadığı, sadece Katar’da 800 binin üzerinde Hintlinin olduğu ve bu ülkelerde on binlerce Hintlinin yarı vasıflı ve vasıfsız düşük gelirli işlerde çalıştığı, bu işçilerin hem Körfez ülkelerinin ekonomileri hem de Hindistan’ın döviz geliri için önemli yer tuttukları biliniyor.  

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version