Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İtalyan pop müziğinin ünlü ismine ‘mafya’ gözaltısı: Kara para aklamakla suçlanıyor

İtalyan pop müziğinin ünlü ismine 'mafya' gözaltısı: Kara para aklamakla suçlanıyor


– Ünlü İtalyan şarkıcı Antonio ‘Tony’ Colombo, Napoli’deki mafya klanı Di Lauro’ya yönelik polis baskınında gözaltına alındı. Operasyonda, Colombo ile birlikte yakalanan 26 kişi arasında ünlü şarkıcının eşi Tina Rispoli de bulunuyor. 20’den fazla albüm yayınlayan Colombo’nun şarkıları özellikle mafya üyeleri arasında popüler. 37 yaşındaki Colombo, müzik kariyerinden elde edilmiş gelir gibi göstererek klan için kara para aklamakla suçlanıyor. Gözaltına alınanlara yöneltilen suçlamalar arasında gasp, açık artırmalara fesat karıştırma ve tütün kaçakçılığı da bulunuyor. Polis baskınlar sırasında ayrıca, yaklaşık 8 milyon euro değerinde mal varlığına el koyduğunu da açıkladı.

‘CORLEONE’ HAZIR GİYİM VE ‘9 MİLİMETRE’ ENERJİ İÇECEĞİ

Polis, Palermo doğumlu şarkıcının albümleri mafya üyeleri arasında çok popüler olduğu için sonunda onlar için çalışmaya başladığını düşünüyor. Klanın girişimleri arasında The Godfather filmlerindeki kurgusal mafya ailesine atıfta bulunan Corleone adlı bir hazır giyim zinciri ve 9 milimetrelik mermi kalibresinden esinlenen ‘9mm’ adlı bir enerji içeceği üretimi de bulunuyor.

‘SENİ MİHRAPTA BEKLİYORUM’ ŞARKISI 60 MİLYON KEZ İZLENMİŞTİ

Colombo 2020’de şarkıcılıktan emekli olduğunu açıklamadan önce, İtalya’nın güney bölgelerindeki mafya kalelerinde güçlü bir yankı uyandıran İtalyan pop müzik türü ‘neomelodico’nun tartışmasız en beğenilen ismiydi. Öyle ki 2019 yılında öldürülen Napolili mafya babası Gaetano Marino’nun eski eşi Tina Rispoli ile evlendiğinde, düğünlerine Camorra’nın düzinelerce üyesi katıldı. Colombo’nun son şarkısı Ti aspetto all’Altare (Seni mihrapta bekliyorum) YouTube’da yaklaşık 60 milyon kez izlenmişti. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version