Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İsrail’den Gazze’nin kuzeyindeki sivillere yeni ölüm tehdidi: ‘Teröristlerin işbirlikçisi sayarız’

İsrail'den Gazze'nin kuzeyindeki sivillere yeni ölüm tehdidi: 'Teröristlerin işbirlikçisi sayarız'


Gazze’ye kara harekâtı tehdidini dün geceden beri yoğunlaştıran İsrail, bölgenin harekât alanı olması beklenen kuzeyindeki Filistinliler üzerindeki göç baskısını sürdürüyor. İsrail ordusu, Gazze Şeridi’nin kuzeyinde kalmayı tercih eden ve güneyine gitmeyen herkesi “teröristlerin işbirlikçisi” sayabileceğini ilan etti.

İsrail ordusu, Hamas saldırılarının düzenlendiği 7 Ekim’den bu yana yoğun bombardıman altında tutulan Gazze’nin kuzeyine “acil uyarı” başlığıyla havadan bildiriler attı. Bildirilerde, “Gazze Şeridi sakinlerine: Gazze Vadisi’nin kuzeyinde bulunmanız hayatınızı tehlikeye atmaktadır. Gazze Vadisi’nin güneyine gitmeyen ve kuzey bölgesini boşaltmamayı seçen herkes, terör örgütünün işbirlikçisi kabul edilebilir” tehdidi yer aldı.

ORDU SÖZCÜSÜ DOĞRULADI

Reuters ajansı, benzer bir uyarının bölgede yaşayan Filistinlilerin cep telefonlarına da gönderildiğini duyurdu.

Söz konusu uyarı kağıtlarının fotoğraflarını AA’ya değerlendiren İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, bu kağıtlarda yazılan ifadelerin İsrail ordusuna ait olduğunu doğruladı.

Yaklaşık 2,3 milyon nüfusa sahip Gazze Şeridi’nde halkın yaklaşık yarısı bölgenin kuzeyinde yaşıyordu. İsrailli yetkililer, önceki hafta kara harekâtı planını açıklayarak Gazze’nin kuzeyindeki 1.1 milyon sivile güneye gitmeleri yönünde ültimatom vermişti.

TEHCİR VE SÜRGÜN ELEŞTİRİSİ

Bu uyarı dünya çapında tehcir ve sürgün girişimi olarak kınanırken, İsrail’in göç etmeyi kabul eden Filistinlilerin yöneldiği Han Yunus ve Refah gibi bölgelere hava saldırıları düzenlemesi de tepki çekti. Öte yandan Mısır yönetimi, Filistinlilerin Sina yarımadasına yerleştirilmesi yönünde İsrail’den gelen “önerileri” reddetti. (DIŞ HABERLER, AA)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version