Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İsrail’de muhalefet partisinden uluslararası örgütlere çağrı: Netanyahu’nun katliam yapmasına engel olun!

İsrail’de muhalefet partisinden uluslararası örgütlere çağrı: Netanyahu’nun katliam yapmasına engel olun!


İsrail Komünist Partisi, İsrail-Hamas çatışmasına ilişkin önemli bir açıklama yaptı. Yaşananların sorumlusunun ‘Netanyahu ve aşırı sağcı hükümet’ olduğu belirtilen açıklamada, sivil ölümlerin kabul edilemez olduğu belirtildi. Açıklamada, ‘Netanyahu hükümetinin canice işgal politikası’ eleştirildi, söz konusu siyasetin bölge barışını tehdit ettiği kaydedildi.

Yerleşim terörü ve Aksa saldırısının işleri çıkmaza soktuğu kaydedilen açıklamada, ‘tek çözümün ise işgalin sonlandırılarak Filistinlilerin meşru taleplerinin karşılanması olduğu kaydedildi. Açıklamada ayrıca ‘tüm uluslararası güçler Netanyahu’nun bu saldırıyı fırsat bilip katliam yapmasını engellemeye’ çağırıldı. 

“Faşist sağ hükümetin işgali sürdürmeye yönelik suçları, durdurulması gereken bölgesel bir savaşa yol açıyor. Böyle zor günlerde bile, masum sivillere verilen her türlü zararı açıkça kınadığımızı bir kez daha tekrarlıyor ve dile getiriyoruz, onların akan kandan temizlenmesi çağrısında bulunuyoruz.” denilen açıklamada, “Arap ve Yahudi olmak üzere işgal mağdurlarının tüm ailelerine başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz.” denildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

ASKERİ BİR ÇÖZÜM YOK, YALNIZCA SİYASİ BİR ÇÖZÜM VAR

Cumartesi akşamı MK Ofer Cassif (Hadash) sosyal medyada şu videoyu paylaşmıştı: “Hiçbir şey İsrail’in güneyinde bugün işlenen suçları ve katliamları haklı gösteremez. Ama yazı duvardaydı, uzun zamandır uyardığım gibi: İşgal suçlarının, Gazze kuşatmasının ve ırkçı Kahanist hükümetin kibrinin bedelini ağır ödeyeceğiz. Askeri bir çözüm yok, yalnızca siyasi bir çözüm var; işgalin sona ermesi ve Filistin’in bağımsızlığı.”

 

 

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version