Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İsrail iç istihbarat teşkilatı Şin Bet’in başkanı Ronen Bar: Hamas saldırılarının sorumluluğu bana ait

İsrail iç istihbarat teşkilatı Şin Bet'in başkanı Ronen Bar:  Hamas saldırılarının sorumluluğu bana ait


Hamas’ın askeri kanadı Kassam Tugayları’nın 7 Ekim’de İsrail’e yönelik saldırılarının ardından ABD’nin de desteğini alan İsrail, Gazze’ye yoğun saldırıya geçti. Hava ve denizden yapılan saldırıların yanı sıra kara operasyonu da yürüteceği uyarını yapan İsrail, Gazzelileri evlerinden çıkmaya zorladı. Gazze’de 7 Ekim’den bu yana ölenlerin sayısı 2800’ü aştı.

İsrail iç istihbarat teşkilatı Şin Bet Başkanı Ronen Bar, 7 Ekim Hamas saldırılarıyla ilgili teşkilat üyelerine bir mektup göndererek saldırıların sorumluluğunu üstlendiğini belirtti.

Bar, mektubunda saldırıları engellemeye yönelik erken uyarı yapamadıklarına dair şunları söyledi:

“Yaptığımız bir dizi eyleme rağmen ne yazık ki cumartesi günkü saldırıyı engelleyemedik. Yeterli uyarı ve caydırıcılığı sağlayamadık. Teşkilatın başında olan kişi olarak bunun sorumluluğu bana ait. Soruşturma için zaman olacak. Şimdi savaştayız.”

Savaşın İsrail’in zaferiyle sonlanacağını savunan Bar, “Sınır ve zaman sınırı yok. Sonuna kadar gideceğiz” dedi.

‘KÜÇÜK BİR EKİP GÖNDERMİŞTİ’

İsrail basınında yer alan haberlerde, Hamas’ın saldırısından birkaç saat önce Gazze Şeridi’nde Hamas’ın üst düzey yetkililer arasında gece geç saatlerde yapılan telefon görüşmeleri tespit edildiği fakat büyük ölçüde dikkate alınmadığı ifade edildi. Haberlerde, Bar’ın Şin Bet genel merkezine gittiği ve küçük çaplı bir saldırıyı öngörerek Gazze sınırına küçük bir ekibin konuşlandırılmasını emrettiği ifade edildi.

MISIR’IN 3 GÜN ÖNCE UYARDIĞI İDDİA EDİLMİŞTİ

Mısır’ın saldırıdan 3 gün önce İsrailli yetkilileri Hamas konusunda uyardığı ifade edilmişti. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu Mısır’ın saldırıdan önce İsrail’i uyardığı yönündeki haberleri yalanlamıştı ancak ABD, Mısır’ın uyarısını teyit etmişti. (HABER MERKEZİ)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version