Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İsrail Genelkurmay Başkanı Halevi: Gazze Şeridi’ne gireceğiz!

İsrail Genelkurmay Başkanı Halevi: Gazze Şeridi’ne gireceğiz!

İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, bombardıman ve abluka altındaki Gazze Şeridi’ne gideceklerini söyledi. İsrail ordu sözcülüğünün paylaştığı görüntülere göre “Golani Tugayı” askerlerine seslenen Halevi, “Gazze Şeridi’ne gireceğiz. Hamas’a bağlı unsurları ortadan kaldırmak amacıyla operasyonel bir görev üstleneceğiz. Ayrıca, iki hafta önce cumartesi günü (7 Ekim) gerçekleşen saldırıda hayatını kaybedenlerin görüntülerini ve sahnelerini de aklımızda tutacağız.” ifadelerini kullandı.

Gazze’nin karmaşık ve aşırı kalabalık olduğunu söyleyen Halevi, İsrail’in kara harekatına karşı Hamas’ın hazırlık yaptığını söyledi. Halevi, “Düşman orada birçok hazırlık yapıyor ama biz de onlara karşı hazırlanıyoruz. Kara harekatında İsrail ordusunun tüm yetenekleri bize eşlik ediyor. Bu düşünceyle cesur olun. Son derece kararlı olun ve askerlerinize yüksek güven duygusu aşılayın. Bu ruh zaferi getirecektir.” diye konuştu.

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail’in işgal altındaki Filistin topraklarındaki ihlallerine karşı 7 Ekim sabahı “Aksa Tufanı” adıyla İsrail’e karşı kapsamlı saldırı başlatmıştı. İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi’ne saldırı düzenleyerek karşılık verdi. Gazze’den düzenlenen saldırılarda 306’sı asker 1400 İsraillinin öldüğü aktarılmıştı. Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail’in Gazze’ye saldırılarında 1,756’sı çocuk, 4 bin 385 kişinin öldüğünü duyurmuştu.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version