Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İsrail, Gazze’yi ‘tam ablukaya’ almaya hazırlayor; gündemde kara harekatı var

İsrail, Gazze’yi ‘tam ablukaya’ almaya hazırlayor; gündemde kara harekatı var

Hamas’ın başlattığı ‘Aksa Fırtınası’ saldırısaylı sarsılan İsrail, Gazze’yi tam ablukaya almaya hazırlanıyor. İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Gazze Şeridi’ne tam abluka uygulayacaklarını ve bölgeye elektrik, yiyecek ve yakıt sağlanmayacağını söyledi. Galant, “Vahşi insanlara karşı verilen bir savaşın parçası olarak elektrik yok, yiyecek yok, yakıt yok.” dedi.

İsrail ve Hamas arasındaki çatışmalar üçüncü gününe girdi. Son açıklamalara gör İsrail’de en az 700, Gazze’de ise 493 kişi hayatını kaybetti. Kentten İsrail’e yönelik roket atışları ise gece boyu devam etti. İsrail ordusu, gece boyunca devam eden bombardımanını sabah saatleri itibariyle yoğunlaştırdı.

İsrail’in Gazze’ye bir kara herekatı düzenleyeceği iddiası var. Bölgeye TIR’larla ağır makinalı askeri araçlar ve tanklar sevk ediliyor. İsrail ordusuna ait buldozerler bölgede yeni siperler kazıyor. Bölgeye yerleştirilen top ve obüslerin namlusu Gazze’ye çevrilmiş durumda. İsrail’den yapılan açıklamada, Gazze’ye tam abluka uygulanacağı belirtildi.

Gazze sınırına yakın bölgelere çok sayıda İsrail askeri ve polisi konuşlandırılmış durumda. Ayrıca bölgedeki bazı yollarda İsrail güvenlik güçlerinin kontrol noktaları bulunuyor. İsrail güçleri bölgede zaman zaman da devriye atıyor.

EVLERİNİZİ BOŞALTIN

İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, Gazze Şeridi’nin güneyindeki Han Yunus şehrinin Abesan el-Kebira, Abesan Sagira ve Hırbe Huzaa beldelerinde yaşayanlar başta olmak üzere Gazze sakinlerine çağrıda bulundu. Filistinli silahlı grupların bu bölgeleri kullandığını iddia eden Adraee, belde sakinlerinin can güvenlikleri için derhal evlerini boşaltmaları ve Han Yunus kent merkezine geçmeleri gerektiğini ifade etti.

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version